Cultura 28/05/2021

Manacor arranca amb les Fires i Festes de Primavera 2021

El documental '40 anys dels Cossiers de Manacor' ha donat inici a aquest esdeveniment

ARA Balears
1 min
Presentació del documental.

ManacorEl Parc Municipal de Manacor va acollir anit passada l'estrena del documental '40 anys dels Cossiers de Manacor', un documental dirigit per Joan Galmés i produït per l'Escola Municipal de Mallorquí, amb la col·laboració del Consell de Mallorca. L'objectiu és difondre la història i la trajectòria d'aquesta dansa ritual, apunta el consistori en una nota. Varen assistir a l'acte unes 230 persones.

La intenció era estrenar-lo l'any passat perquè era quan es complien 40 anys de la recuperació d'aquesta dansa a Manacor, però a causa del coronavirus es va haver d'ajornar a enguany. Com a alternativa es va fer una ballada virtual. "Estic segur que el proper documental recollirà la manera com els Cossiers varen entrar a totes les cases dels manacorins", ha assegurat el delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà.

Aquesta dansa es va recuperar l'any 1981 en mans de Maria Galmés, Maria Coloma Gelabert i Aina Sansó. Les tres varen fer un estudi sobre les danses tradicionals de figura a la ciutat en el marc de l'assignatura Cultura Popular, impartida aleshores per Biel Majoral, a la carrera de Magisteri de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El director del documental, Joan Galmés, també ha agraït la confiança de l'Escola Municipal de Mallorquí, de l'Ajuntament de Manacor i del Consell de Mallorca. "La idea va sorgir del fet que els Cossiers són una festa que ha anat evolucionant i hem aconseguit noves fites que hem volgut reflectir en aquest documental, que és una actualització del que es va fer pel 25è aniversari", explicà.

stats