Art
Cultura 26/06/2023

El mallorquí Ian Waelder inaugura una exposició individual a Itàlia

És un avanç de la mostra que farà al museu Es Baluard a l'octubre

ARA Balears
2 min
Ian Waelder a la galería Rolando Anselmi de Roma

PalmaL'artista mallorquí Ian Waelder, resident a Frankfurt des del 2017, ha inaugurat aquest cap de setmana (el 24 de juny) la seva primera mostra individual a Itàlia, amb el títol Mezzo staccato (romantic gestures). L'exposició s'ubica a la galeria Rolando Anselmi i es va inaugurar simultàniament amb l'artista mexicà Moris (Israel Meza Moreno).

És un avanç de l'exposició individual que durà a terme al museu Es Baluard, a Palma, prevista per a l'octubre d'enguany i comissariada per Francesco Giaveri. A més, és la primera exposició que fa Waelder en una galeria d'art contemporani d'ençà que va abandonar, fa quasi cinc mesos, la galeria de Palma L21, després de deu anys de representació.

Quant a l'exposició inaugurada, segons ha explicat Waelder, presenta un tríptic de teles de gran format fetes ex professo per a l'espai, mitjançant la tècnica de la serigrafia, a més d'una escultura i una fotografia analògica. El conjunt de la mostra pretén apel·lar a la memòria familiar i a la narrativa a través d'imatges extretes del manual d'instruccions del cotxe del seu padrí d'origen jueu i alemany, un Opel Olymplia de 1935, que va ser clau per a la seva fugida del país durant l'ascens del nazisme.

El mallorquí també ha destacat que aquesta setmana va ser guardonat a Alemanya amb el premi Internacional de la DZ Bank Art Foundation de Frankfurt, que inclou una dotació de 12.000 euros i una exposició a la seu de la fundació a la ciutat alemanya a final de 2024, com també l'adquisició de les obres per incloure-les a la col·lecció de la fundació.

D'altra banda, paral·lelament a l'exposició individual a Roma, Waelder ha inaugurat la mostra col·lectiva Rocking Meadows, a la Kuntsverein Wiesen, a Alemanya. Durant l'estiu també participarà en la fira d'art contemporani Art-O-Rama a Marsella.

Finalment, el desembre, formarà part del programa d'exposicions de l'Any Tàpies a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

stats