Música
Cultura 09/11/2016

El Mallorca Gay Men's Chorus, premiat al festival de cinema LGTB d'Extremadura

La formació vocal masculina rep el guardó per la seva aposta per la música com a eina per donar visibilitat i normalització a les persones LGBT

Ara Balears
3 min
POSADA EN ESCENA Els cantaires que formen part del cor, en una de les seves actuacions.

PalmaEl cor Mallorca Gay Men's Chorus ha estat guardonat amb el premi Ley del Deseo, que s'entrega en el festival de cinema LGTB d'Extremadura, FanCineGay 2016, pel seu compromís cap als drets humans i la seva aposta per la música com a eina per donar visibilitat i normalització a les persones LGBT. A més, es presentarà en aquest festival el documental 'De tot cor', dirigit per Marisa Goñi, en què es recull més d'un any de la història del cor i mostra un punt de vista personal i variat sobre el món que envolta el col·lectiu LGTB.

La formació coral, dirigida pel músic Joan Laínez, va ser un projecte que arrencà un grup d’amics l’any 2012 i, d'aleshores ençà, ja han realitzat més de 70 actuacions, en moltes de les quals han penjat el cartell d'entrades exhaurides, i més de 16.000 persones els han vist en directe. El cor està obert a qualsevol home, amb independència de la seva orientació sexual, i ha passat d'actuar a places i teatres d'arreu de Mallorca a triomfar al Cadogan Hall de Londres, a més d'haver impulsat el primer festival internacional de cors gais d'Espanya, la primera edició del qual va ser el 2015.

A més d'aquest premi, una altra bona notícia per al cor és que actuaran al juny de l'any que ve al Lincoln Center Theater de Nova York, després que els hagin convidat a un concert homenatge a Tyler Clementi, un jove nord-americà homosexual que en el 2010, quan tenia 18 anys, va decidir suïcidar-se per l'assetjament que sofria per la seva condició sexual. El cor mallorquí cercarà finançament per poder fer el viatge i ho farà amb la recaptació del seu nou espectacle 'Jazz do it! Camí a NY', que s'estrena al desembre, i també mitjançant micromecenatge.

FanCineGay

El premi Ley del Deseo que s'emporta el Mallorca Gay Men's Chorus també serà concedit a la web 'Hay Una Lesbiana En Mi Sopa' pel seu tractament de les notícies vinculades amb les dones lesbianes i per la seva aposta per la cultura i el cinema.

Altres guardons que entrega el FanCineGay i que es lliuraran dissabte a Badajoz són el premi Ocaña, que recau en aquesta edició a la companyia teatral Laindalo Creaciones per la seva capacitat per "arriscar i innovar" en el teatre. La periodista Olga Ayuso serà reconeguda amb el premi Las Horas per la seva aposta per la inclusió i difusió de continguts LGBT a diferents espais culturals en els quals treballa i "lluitar contra l'homofòbia".

I finalment, el premi més important que porta el nom del festival serà entregat a l'escriptor i dramaturg Fernando J. López pel seu compromís amb l'educació i la literatura com una eina per construir una societat més justa.

stats