Cultura 06/05/2022

Malestar en el patronat de la Fundació del Teatre Principal d'Inca

Les bases de la convocatòria per a la direcció de l'espai han generat controvèrsia entre els membres de la Fundació

1 min
El teatre Principal d'Inca, acabat de reformar.

PalmaEl teatre Principal d'Inca va treure fa una setmana la convocatòria pública per a assumir les tasques de direcció, plaça que actualment ocupa Biel Amer. Les bases d'aquesta convocatòria, però, han generat malestar entre alguns membres del patronat, que no estan d'acord amb els requisits que es demanen per ocupar aquesta plaça. En la sessió del patronat del 28 d’abril, es varen aprovar les bases, però hi hagué tres abstencions, segons ha pogut saber l'ARA Balears.

Un membre del patronat va qüestionar que per a una plaça d'alta direcció (amb una retribució anual de 40.016,67 euros) només es demani el títol de "Batxiller superior o equivalent". A més, en cap dels punts s'exigeix que els sol·licitants tinguin experiència en el sector.

La comissió de valoració i selecció dels candidats el formen Virgilio Moreno (batle d'Inca), el secretari de la Fundació Guillem Corró, el tresorer Joan Barceló i l'assessora lingüística municipal, Margalida Adrover.

Aquesta convocatòria serà el tema d'una pregunta en el pròxim ple del Consell de Mallorca. El Partit Popular demanarà al departament de Cultura que faci una valoració de la convocatòria.

stats