Cultura 20/02/2020

Majordocs, el primer festival internacional de cinema documental a Mallorca, arriba el març

Inclourà la presència dels cineastes Isaki Lacuesta i José Luís Guerín, amb el productor Jacques Bidou i la guionista i productora Lola Mayo

E. N.
2 min
Imatge de la presentació, aquest dijous a l'hotel Innside Palma Center

PalmaArriba el primer festival internacional de cinema documental de Mallorca, Majordocs. Es tracta de la continuació d'una primera edició que es va dedicar únicament al cinema local, amb documentals i cineastes de les Balears. Les seus del cicle seran el Centre Cultural Sa Nostra, on es faran les jornades professionals, i el cinema Rívoli, que acollirà les projeccions.

Tot i que el programa complet no es publicarà fins dia 18 de març, l'organització del festival ja n'ha avançat alguns detalls, com ara la presència dels cineastes José Luís Guerín i Isaki Lacuesta, que obrirà el cicle amb un col·loqui el 31 de març; el productor Jacques Bidou (1 d'abril), i la guionista i productora Lola Mayo (3 d'abril).

Les pel·lícules que s'hi projectaran encara no s'han revelat, però l'organització avança en una nota de premsa que els films suggeriran una "experiència desaccelerada". "Un viatge per vuit pel·lícules amb una profunda mirada d'autor que ens inciten a detenir-nos, allunyar-nos de la nostra quotidianitat, connectar amb l'altre i també amb la nostra pròpia sensibilitat", precisen.

Jornades professionals i activitats educatives

El Majordocs ha programat unes jornades professionals que inclouran masterclasses, col·loquis i trobades entre agents del sector i creadors per generar treball en xarxa. Pel que fa a l'àrea educativa, el festival ofereix projeccions matinals per a col·legis, instituts i universitats, acompanyats d'un col·loqui amb el director de la pel·lícula.

"L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular una mirada crítica entorn del cinema de la realitat i provocar una experiència empàtica amb alguns dels temes claus de la nostra societat, així com descobrir a l'alumne els processos creatius dels autors", detallen. Abans del festival, el 4 de març, es farà una jornada gratuïta dirigida als docents sobre l'ús del documental a l'aula, impartit per Laia Colell, de cinema en curs a la sala d'actes de la UIB (Sa Riera).

stats