Cultura 28/02/2022

Té lògica la felicitat?

CaixaForum Palma organitza un cicle de xerrades que tractaran aquest tema des de perspectives científiques com la neurociència o la psicologia

1 min
Imatges de M. A. Junco per al cicle de conferències.

PalmaQuins són els condicionants científics que estimulen o dificulten la nostra felicitat? El cicle de conferències de divulgació La lògica de la felicitat del CaixaForum Palma intentarà respondre aquesta pregunta. El cicle neix per apropar la ciència a la societat per mitjà de quatre conferències de científics d’alt nivell; una iniciativa que permetrà al públic fer un recorregut per idees i descobriments de la neurociència, la psicologia, l’antropologia i la sociologia sobre la felicitat humana.

La lògica de la felicitat vol tractar un tema de vital importància com és la felicitat, juntament amb la gestió del benestar. "L’anàlisi científica de la conducta dels individus, del seu entorn i del seu benestar revela patrons que sovint amaguen una lògica. El descobriment d’aquests patrons i lleis i de la seva lògica oculta és, de fet, la marca de fàbrica de la ciència", expliquen des del CaixaForum.

El cicle es farà del 3 al 24 de març. L'ha coordinat el doctor en Matemàtiques José Manuel Rey Simó, que impartirà la conferència inaugural, Per què (no) som feliços? Idees de la ciència de la felicitat. En el cicle també hi participaran l’antropòloga Victoria Reyes-García, que farà la xerrada Felicitat, economia i medi ambient. Mites i realitats sobre les causes de la felicitat, el neurocientífic Ignacio Morgado Bernal, que indagarà sobre la Psicobiologia de la felicitat. Els components del benestar humà; i el catedràtic de Psicopatologia Carmelo Vázquez Valverde, que oferirà la conferència Té futur la felicitat? Una agenda de canvis possibles per al 2050.

stats