LITERATURA
Cultura 19/09/2016

L'escriptor Manel Marí guanya el premi València de poesia 2016

La Institució Alfons el Magnànim ha donat a conèixer la resolució dels jurats qualificadors per a la concessió dels seus premis València i València Jove d'enguany

Ara Balears
2 min
Manel Marí.

Palma/ValènciaL'escriptor eivissenc Manel Marí (1975) ha guanyat el premi València de poesia per la seva obra 'Tavernàries'. La Institució Alfons el Magnànim ha donat a conèixer la resolució dels jurats qualificadors per a la concessió dels premis València i València Jove, corresponents a l'edició del 2016, segons informa la Institució, que pertany a la Diputació de València, en la seva web.

En paraules del jurat, sobre l'obra de Marí, “és una visió original, desimbolta i profundament moderna d'actituds morals actuals a través de la celebració de l'embriaguesa com a referent de la llibertat individual”.

L’autor, sociòleg, poeta i guionista de televisió resident al municipi valencià d'Alboraia ha publicat 'Poemes en gris' (1999), 'Poemari de descortesia' (2000), 'Clarisse' (2000), 'Patrimoni dels dies' (2001), 'Deshàbitat' (2004), 'No pas jo' (2006), 'Suite a mitges' (2006) i 'El tàlem' (2008), alguns dels quals han estat reconeguts amb diversos premis literaris.

Constantino Molina, Teresa Broseta, José Vicente Pascual, Jordi Julià, Bruna Generoso i Raquel Vázquez, guanyadors dels premis València i València Jove del Magnànim 2016.

A més de Manel Marí, també han estat premiats Constantino Molina (poesia en castellà), Teresa Broseta (narrativa en valencià), José Vicente Pascual (narrativa en castellà) i Jordi Julià (assaig). A més, Bruna Generoso i Raquel Vázquez són les guanyadores en la primera edició de la modalitat de poesia jove en valencià i castellà, respectivament, mentre que els premis joves d’assaig i narrativa han quedat deserts.

“Estem satisfets per la quantitat i especialment per la qualitat de les obres presentades en aquesta primera edició de la nova etapa del Magnànim", ha declarat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha afegit que "ara l’objectiu és aconseguir un major impacte i una difusió més important de les obres premiades, i potenciar la projecció del certamen en les properes convocatòries".

Els guardons seran entregats en una gala prevista per al dijous 27 d’octubre al Museu valencià de la il·lustració i de la modernitat (MuVIM).

stats