Cultura 25/07/2021

Laura Gost, Joan Duran i Ferrer i Josep Maria Fulquet, guanyadors dels premis literaris Pare Colom

Un total de 201 originals s’han presentat en aquesta devuitena edició dels premis literaris de la capital del Raiguer

ARA Balears
2 min
Laura Gost.

PalmaLaura Gost, Joan Duran i Ferrer i Josep Maria Fulquet han estat els grans protagonistes dels premis literaris Pare Colom, promoguts per l'Ajuntament d'Inca i que s'han entregat aquest dissabte al Claustre de Sant Domingo. Enguany, als premis s'hi han presentat un total de 201 originals, entre els quals hi ha hagut 60 obres de narrativa, 105 de poesia i 36 de teatre.

Així, el premi de narrativa se l'ha enduit Joan Duran i Ferrer per Menjaràs pols, un recull de 14 contes que ha destacat "per l'originalitat dels plantejaments, per la cruesa dels arguments i per l'alt voltatge poètic del llenguatge".

Per part seva, Laura Gost ha guanyat el premi de teatre per la seva obra La deliberació dels escorpins, que es caracteritza pel llenguatge àgil, punyent i imaginatiu. Segons han dit, "la trama barreja humor negre, una justa dosi de paròdia i un ritme de vegades frenètic que ens condueix a un desenllaç inesperat".

En l'apartat de poesia, ha resultat guardonat Josep Maria Fulquet, amb la seva proposta Domini fosc. D'altra banda, s'ha seleccionat també Són ets i uts, de Pere Perelló i Nomdedéu, com a obra finalista en poesia a fi de reconèixer-ne també la vàlua.

A l'acte de lliurament dels premis hi han estat presents el batle d'Inca, Virgilio Moreno; la tinent de batle de Cultura, Alice Weber, i representants de l'editorial Lleonard Muntaner. "Aquesta devuitena edició ens permet fer una mirada enrere per veure l'enorme encert d'uns premis literaris que reivindiquen i honoren la figura de l'estimat pare Colom i la importància de mantenir viu el seu llegat i la defensa de la nostra llengua com a símbol identitari que ens uneix i agermana", ha assenyalat Moreno.

En aquest sentit, la regidora Weber ha destacat que "des de l'Ajuntament d'Inca, i especialment des de l'àrea de Cultura, estam profundament compromesos amb aquests guardons, que des de fa anys s'han convertit en una cita ineludible dins el calendari de certàmens literaris en llengua catalana, amb una important participació".

stats