Cultura 14/03/2022

Lady Gaga regna a la catifa vermella dels Bafta

Amb molt de negre i un record per a Ucraïna, els invitats a la gala del cinema britànic van mostrar un perfil discret

2 min
Sienna Miller als Bafta del 2022 amb un vestit signat per Alessandro Michele per a Gucci

BarcelonaEl món del cinema ha tornat a desfilar per la catifa vermella dels Bafta i, tot i que no ha estat amb la brillantor habitual per culpa de la guerra d'Ucraïna, noms com el de Lady Gaga o Caitriona Balfe han cridat molt l'atenció entre els fans que portaven hores esperant sota la pluja. La primera actriu que va provocar crits dels fans va ser la protagonista de la sèrie Outlander, Caitriona Balfe, coprotagonista de Belfast, una de les pel·lícules més nominades de la nit, que va arribar pràcticament dues hores abans de la gala i va signar pacientment autògrafs, a més de fer-se fotos amb els seus admiradors. Balfe anava vestida de negre, igual que altres actrius com Daisy Ridley i Millie Bobby Brown, mentre que Florence Pugh afegia un toc de color amb una cua en tul rosa i Emma Watson combinava el negre amb el blanc.

Salma Hayek vestia de vellut morat, en una picada d'ullet al recent Dia de la Dona, i Lady Gaga va optar pel mateix material, però en color verd fosc. L'actriu i cantant, nominada al Bafta pel seu paper a House of Gucci, va ser una de les que més expectació van generar a la catifa vermella, on va passejar amb espectaculars joies i aire de diva clàssica de Hollywood.

Salma Hayek amb un vestit lila de Gucci
Lady Gaga vestida de Ralph Lauren

La desfilada d'estrelles sota la pluja va ser breument interrompuda per tres joves ecologistes que es van asseure a terra, al començament de la catifa vermella, per llançar missatges d'alerta per les amenaces contra el medi ambient. Vestits amb samarretes taronges amb el missatge de "Pareu ja l'ús de petroli", els manifestants van cridar lemes a favor d'acabar amb els combustibles fòssils. El britànic Benedict Cumberbatch, que arribava a la gala com a nominat a millor actor pel seu treball a El poder del perro, va dedicar uns minuts a parlar amb els manifestants.

Benedict Cumberbatch i la seva esposa, Sophie Hunter, a la catifa vermella dels Bafta

Cumberbatch portava un pin amb els colors de la bandera d'Ucraïna, igual que el jove Woody Norman, d'11 anys i el més jove dels nominats d'aquest any, en la categoria de millor actor secundari, per C'mon C' mon. La greu situació a Ucraïna va ser protagonista de la catifa vermella amb pins que adornaven les solapes dels homes i cintes blaves i grogues que portaven als cabells les dones. Per la catifa vermella van passar també el guionista i productor Aaron Sorkin; el director de Belfast, Kenneth Branagh; l'actriu i directora Emerald Fennell, o la coprotagonista de la sèrie Normal people, Daisy Edgar-Jones, vestida de Gucci.

Daisy Edgar Jones amb el modelet de Gucci que va portar als Bafta

Entre els que es van decantar per models més cridaners, les actrius que van triar colors, la noruega Renate Reinsve, de blanc; Sienna Miller, de color cru i guants negres, tot de Gucc; Ariana DeBose, de groc; Alana Haim, de verd clar, o la francesa Léa Seydoux, amb un vestit de lluentons en platejat i negre.

Lea Seydoux als Bafta, vestida de Louis Vuitton

Entre els homes, van destacar per l'atreviment Daniel Kaluuya, amb un vestit blau i un jersei blanc; Munya Chawawa, amb una jaqueta estampada en blau i blanc, o Max Harwood, amb un vestit d'aigua verda.

Daniel Kaluuya, vestit de Prada a la catifa vermella dels Bafta
stats