Música
Cultura 06/09/2022

L’Hora del Jazz reivindica el llegat de Tete Montoliu i homenatja Joan Vinyals

La programació del festival inclou noms com Santiago Auserón, Ignasi Terraza, Judit Neddermann i Alba Careta

1 min
Tete Montoliu durant un concert el 1983

BarcelonaDos esdeveniments especialment emotius destaquen en la programació de la 32a edició del Festival L'Hora del Jazz: un concert per celebrar el llegat del pianista Tete Montoliu (1933-1997) 25 anys després de la seva mort i un altre per recordar el guitarrista Joan Vinyals, mort el gener d'aquest any. El festival, organitzat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), ha muntat una jornada dedicada a Tete Montoliu el 20 d'octubre a l'Auditori de l'ONCE a Barcelona. Primer hi haurà una taula rodona i després les actuacions dels pianistes Ignasi Terraza i Manel Camp, i del grup The Changes.

La memòria de Joan Vinyals, que va ser president de l’AMJM durant dotze anys i guitarrista de Santiago Auserón en el projecte Juan Perro, rebrà un homenatge el 12 d'octubre a la sala Luz de Gas. Hi participaran una vintena de músics, com ara Judit Neddermann, Carme Canela, Laura Simó, Víctor Bocanegra, Mònica Green, la Companyia Elèctrica Dharma, Steve de Swardt, David Pastor i el mateix Santiago Auserón. El concert també servirà per presentar el disc pòstum de Joan Vinyals: Estol de blaus.

La programació de L'Hora del Jazz inclou una quinzena de concerts, de l'11 de setembre al 20 d'octubre, a la plaça de la Vila del barri barceloní de Gràcia i en diferents sales de Barcelona, Sitges, Tarragona, Sant Vicenç dels Horts, Girona, Bigues i Riells, Vilafranca del Penedès i Granollers. Hi actuaran Jazztanyoles (Elisabet Raspall i Belén Cabanes), Pol Omedes, Alba Careta, Roger Santacana, Daniel Ferruz, Madera Viva, Maria Esteban, Sergi Sirvent Cycles, Sonic Matters, Tarkology Jaume Vilaseca, David Viñolas, Ignasi Terraza, Esteve Pi, Lluc Casares, Juan de Diego Grebalariak i FlamenGrass.

stats