Cultura 19/05/2021

El Krekovic acull una exposició producte d’una investigació a l’Arxiu Planas

Estarà oberta fins al 30 de setembre al centre Krekovic de Palma

ARA Balears
1 min
Imatge de la presentació de l'exposició.

PalmaLa vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha inaugurat aquest dimecres l’exposició L’imaginari artístic en les fotografies de Casa Planas. Mallorca com a reclam d’artistes visuals, que estarà oberta fins al 30 de setembre al centre Krekovic de Palma. Segons han informat en un comunicat, Busquets ha subratllat "la importància del llegat de Josep Planas Montanyà, que amb les seves fotografies va immortalitzar escenes familiars, paisatges i esdeveniments com a exposicions, entre d'altres". "També és importantíssim destacar que sense el treball que fan avui dia des de Casa Planas de mostrar-lo al món i donar-li vida, aquest llegat perdria el seu sentit", ha afegit.

Aquesta selecció de fotografies comprèn exclusivament imatges fetes entre l'any 1952 i 1981 i totes tenen en comú l'aproximació fotogràfica que va fer Casa Planas dels artistes plàstics que residien a Mallorca o van exposar ocasionalment, especialment pintors, a més d'algunes de les seves obres. La mostra és fruit de la investigació de Joan Carles Oliver, qui ha explicat que hi ha fotografies "interessants sobre les exposicions d’Antoni Tàpies a la Galeria Pelaires" i també la documentació del procés creatiu d’artistes de carrer.

La mostra s’estructura en quatre seccions: l’artista a les exposicions i galeries d’art; els reportatges de l’artista al seu estudi o en procés de treball; les reproduccions d’obres artístiques, principalment pictòriques i gràfiques, i les referències a la visió de l’artista que Planas i Montanyà va publicar a la premsa anys després de la realització, en un context força diferent del que motivà les primeres imatges.

stats