ARA Llegim
Cultura 11/01/2014

Personalitats de la cultura i política acomiaden Castellet en el seu funeral

Durant la cerimònia s'han pogut escoltar fragments de peces musicals d'autors com Frederic Mompou, i al final s'ha llegit un fragment del llibre 'La Carretera', de Cormac Mccarthy, que evocava l'amistat

Acn
2 min
L'escriptor i editor Josep Maria Castellet / ACN

BarcelonaPersonalitats de la cultura i de la política catalana han acomiadat aquest dissabte l'escriptor, crític literari i editor Josep Maria Castellet, mort dijous passat, en un funeral que s'ha celebrat al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. Castellet, un intel·lectual fonamental en l'àmbit literari català i espanyol de les últimes dècades que va tendir ponts entre les dues cultures, va morir a Barcelona als 87 anys.

El funeral de Castellet ha reunit al president català, Artur Mas, que s'ha acostat al tanatori abans de desplaçar-se a Lleida per participar en l'obertura dels actes del Tricentenari del 1714; i als expresidents Jordi Pujol i José Montilla.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el seu antecessor, Jordi Hereu; el primer secretari del PSC, Pere Navarro, o bé els exconsellers Joaquim Nadal i Antoni Castells han estat alguns dels polítics que han volgut estar presents en el funeral.

També nombrosos representants del món cultural han volgut donar així mateix l'últim adéu a Castellet en una cerimònia de caràcter laic en el que ha intervingut per recordar-li la seva neboda Marta i l'expresident del Parlament Joan Rigol. El cineasta Pere Portabella, el poeta Carles Duarte, el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, el cineasta Ventura Pons, la fotògrafa Colita, la cantant Marina Rosell, el filòsof Xavier Rubert de Ventós o bé l'editora d'Edicions 62, Pilar Beltran, han estat algunes de les personalitats que han assistit a la cerimònia.

En ella s'han pogut escoltar fragments de peces musicals d'autors com Frederic Mompou, i al final s'ha llegit un fragment del llibre 'La Carretera', de Cormac Mccarthy, que evocava l'amistat. La mort de Castellet ha estat lamentada durant els últims dies per personalitats del món cultural, editorial i polític, que han destacat la seva llarga i influent trajectòria, la seva contribució a la recuperació de la llengua i literatura catalanes al capdavant d'Edicions 62, i el seu paper mediador entre cultures i la seva labor assagística i de crítica literària.

stats