Famosos
Cultura 16/12/2022

Jane Fonda anuncia que el càncer que pateix està en remissió

Durant el tractament, l'actriu ha continuat la seva lluita contra el canvi climàtic

2 min
L'actriu Jane Fonda

BarcelonaL'actriu Jane Fonda ha confessat que viu un moment feliç després que els metges li hagin confirmat que el càncer que pateix està en fase de remissió. "És el millor regal d'aniversari", ha assegurat l'actriu, que la setmana que ve complirà 85 anys.

Fonda ha compartit la bona notícia a través de la seva pàgina web, on també ha detallat com ha evolucionat el tractament al qual s'ha estat sotmetent. "La setmana passada el meu oncòleg em va dir que el càncer està en remissió i que puc deixar la quimioteràpia. Em sento tan beneïda, tan afortunada", ha confessat la protagonista de Grace & Frankie. L'actriu ha agraït tot el suport que ha rebut des que va anunciar que li havien detectat un càncer. "Us dono les gràcies per totes les pregaries i tots els bons pensaments que m'heu enviat. Estic convençuda que han jugat un paper important en aquesta bona notícia", afegeix.

Fonda explica que se sent alleugerida de poder deixar la quimioteràpia perquè l'última sessió a la qual es va sotmetre va ser especialment dura. "Durant dues setmanes va ser difícil fer res", ha explicat. Malgrat estar immersa en el tractament, l'actriu no ha deixat d'estar involucrada en l'activisme mediambiental, causa a la qual fa anys que dona suport. També ha explicat que després de la seva última sessió de quimioteràpia va viatjar a Washington per participar en les manifestacions organitzades pel moviment Fire Drill Fridays, liderat per ella mateixa i que compta amb el suport de Greenpeace.

El setembre d'aquest any, Fonda va anunciar que li havia estat detectat un limfoma i que faria quimioteràpia durant sis mesos. Llavors es va mostrar optimista i va dir que es tractava d'un tipus de càncer molt tractable i amb una taxa de supervivència del 80%. En el missatge en què va anunciar que patia aquesta malaltia també va aprofitar per refermar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i recordar que tant els combustibles fòssils com els pesticides poden provocar càncer. "No deixaré que el tractament interfereixi en el meu activisme mediambiental", va assegurar la guanyadora de dos Oscars.

stats