Crítica de dansa
Cultura 16/01/2023

Intensitat d’alta volada amb Aterballetto a Terrassa

La companyia de dansa contemporànica demostra vitalitat i tècnica

2 min
'Secus', d'Ohad Naharin, es va poder veure a Sant Cugat i Terrassa amb la companyia Aterballetto.
  • Aterballetto
  • LaFACT Cultural Terrassa
  • Diumenge, 15 de gener

Dreamers, a càrrec de la companyia italiana de dansa contemporània Aterballetto, va deixar una bona impressió en els espectadors que diumenge a la tarda es van reunir a LaFACT Cultural Terrassa, que arrenca la 40a Temporada BBVA de Dansa.

L'espectacle explora el tema dels somnis i el subconscient a través de tres coreografies de tall contemporani de l'israelià Ohad Naharin, l'alemany Philippe Kratz i l'italià Diego Tortelli.

Secus, del mític coreògraf israelià, és una peça de moviments ràpids i precisos on Naharin combina elements del ballet, la dansa moderna i el moviment gaga (una tècnica de moviment desenvolupada pel mateix Naharin). Extremadament física, els setze ballarins d'Aterballetto van demostrar la seva gran polivalència tècnica, força i precisió. El moviment fluid i continu va crear una atmosfera intensa i emocional. Amb música de diferents intèrprets, Naharin crea ambients que de bon principi semblen un caos on cadascú va a la seva, però a mesura que avança l'obra, d'uns 30 minuts de durada, el coreògraf ens va mostrant d'on sorgeixen cadascun d'aquests moviments per acabar altra vegada com han començat, amb una intensitat d'alt voltatge.

Va seguir un duo del coreògraf alemany Philippe Kratz, 0, un homenatge tendre sobre la relació entre dos humanoides, explorant temes com la identitat, la solitud i els lligams emocionals. La coreografia, original i captivadora, va ser executada amb sensibilitat pels ballarins, amb moviments perfectament sincronitzats, gràcils i precisos, creant un clima somiador i oníric.

Per acabar Shoot me, del jove Diego Tortelli, està molt inspirada en l'obra de Naharin. Igual que el mestre israelià, Tortelli compta amb tots els ballarins de la companyia en escena durant mitja hora i, sobre la música del grup de rock Spiritualized, crea una coreografia abstracta, molt tensa i plena d'energia. Els ballarins, magnífics en vitalitat, van demostrar aquí la seva tècnica impecable en les escenes de pas a dos, el millor de l'obra, amb subjeccions originals i molt ben executades.

Dreamers va mostrar la maduresa del conjunt Aterballetto, amb uns ballarins d'un talent innegable que van ser molt aplaudits pel públic assistent.

stats