Galta de Bou amb salsa de vainilla
Netejam les galtes, llevant el greix que les envolta, i la capa conjuntiva. Les trossejam a bocins d’uns cent cinquanta grams. Salpebram la carn i la dauram a foc fort en una font apta per al forn; les reservam. Tallam la ceba a bocins grossos, la pastanaga a rodanxes gruixades i la cabeça d’alls xapada per la meitat en horitzontal. En el mateix oli que haurem daurat la galta sofregirem la verdura també a foc viu. Tornam a incorporar la vedella, la desglacejam amb el brandi i hi afegim el brou de carn fins que ho cobreixi. Ho tapam bé i ho feim coure al forn quatre hores a 130 graus. Passat el temps, reservam les galtes i colam el brou, que posarem al foc amb el vi negre i les vainilles xapades. Ho deixam reduir fins a arribar a un quart del seu volum inicial. Podem servir la galta amb un puré de patató i un tronquet de bleda arrebossat. Bon profit!
INGREDIENTS:
Dos quilos de galta de bou
Dues cebes
Quatre pastanagues
Una cabeça d’alls
Mig litre de vi negre
Dues vainilles
Brou de carn
Brandi
Sal
Pebre bo
Oli d’oliva