FRIT DE PORCELLA NEGRA
Tallam a bocins ben menuts la freixura, eliminant els coàguls de sang i el canó. Ho salpebram i ho fregim dins oli d’oliva molt calent tot just uns minutets. Reservam la fritura dins un colador perquè perdi l’excés de greix. Deixam només una miqueta d’oli dins la paella i començam el sofregit amb els alls esclafats, la ceba, el pebre coent i dues fulles de llorer; ho deixam confitar a foc molt suau una mitja horeta. Arribat a aquest punt, és el moment de posar-hi la pastanaga tallada primeta i els brotets de colflori, ho deixam suar uns minuts i hi afegim els bolets; passats uns instants arriba l’hora d’afegir-hi el grell tallat, el fonoll capolat i la freixura que teníem reservada. Hi afegim les patates que haurem fregit dins l’oli que havíem reservat, ho barrejam tot bé i cap a taula. Bon profit!
Ingredients
Una freixura de porcella
Sis cebes
Una colflori
Quatre pastanagues
Sis carxofes
Una cabeça d’alls
Un manat de grells
Bolets variats
Sis patates
Fonoll
Llorer
Un pebre coent
Sal, pebre bo
Oli d’oliva