Cultura 12/11/2019

Francesc Fàbregas trasllada a Menorca les primeres imatges de les estrelles musicals

Hi destaquen els concerts a Barcelona dels Rolling Stones i Bruce Springsteen, a més del de Bob Marley a Eivissa

Iván Martín
2 min
Fàbregas s'ha desplaçat a Menorca per a supervisar la posada a punt de l'exposició que finalitzarà el 28.

MaóLa sala de cultura Sant Antoni de Maó acull des d'aquest dimarts l'exposició del fotògraf Francesc Fàbregas 'Música pels ulls', en el marc de la primera edició del Festival Menorca Doc Fest 2019. Es tracta d'una selecció de mig centenar de fotografies d'artistes musicals, immortalitzades per una trajectòria professional de més de 25 anys.

Fàbregas (Sant Just Desvern, 1950) reconeix que se sent "un privilegiat per poder fotografiar les primeres espases de la música en els seus primers concerts. Som molt afortunat". Entre les seves instantànies més rellevants destaquen els concerts a Barcelona dels Rolling Stones i Bruce Springsteen, a més del de Bob Marley a Eivissa. És en aquests concerts on la presència de Fàbregas és "intuïtiva", perquè "rebíem informació a través de discos i d'una revista francesa". Com a fotògraf diu que es decanta per "primers plànols i mitjans, més que les llums i colors que van arribar posteriorment amb Queen".

De l'exposició, Fàbregas explica que "va començar l'any 2010 al palau Robert de Barcelona i gairebé una dècada més tard continua despertant interès". Recorda amb certa nostàlgia els inicis professionals a la revista referència del poc-rock 'Vibraciones'. "Vaig iniciar els meus treballs al segon número gràcies a Àngel Casas. Va ser la bíblia de la premsa musical", comenta. La trajectòria professional de Francesc Fàbregas li ha permès gaudir de moments històrics "especialment en els anys 70", en un context social que li recorda l'actual. "Fou una època molt rica en recitals musicals, record el de Raimon i Lluís Llach", explica. Fàbregas ha fotografiat tota mena de tendències musicals: "M'agrada dir que no he fotografiat gaire, però sí de tot".

Francesc Fàbregas ha treballat per a revistes musicals com 'Vibraciones', 'Rock Espezial' i 'Rock de Lux', i altres de diferents temàtiques com 'Viejo Topo', 'Fotogramas', 'Por Favor', 'Interviú', 'El Correo Catalán' i 'El País'. També va exercir de director i productor executiu de programes culturals i musicals a TV3, dels quals 'Sputnik' ha estat el més representatiu. A més, fou responsable de programació del Canal 33.

stats