Fotografia
Cultura 04/12/2022

Formentera Fotogràfica no es farà el 2023 per la manca de suport del Consell Insular

La institució ha comunicat que la negativa a celebrar-se respon a un canvi de criteri del nou Pla de promoció turística 2023

1 min
Passejada per Formentera.

PalmaEl festival Formentera Fotogràfica no se celebrarà el 2023. Així ho han traslladat aquest diumenge el director del festival, Francesc Fàbregas, i la directora de Formentera 2.0, Marina Feliu, a través d'un comunicat, en el qual expressen que el Consell Insular de Formentera ha decidit no donar suport a l'esdeveniment l'any que ve.

Segons declaracions de la institució insular recollides per Ràdio Illa, "aquesta decisió no s’ha pres per part de la direcció del festival, sinó que fonts del Consell han comunicat que respon a un canvi de criteri del nou Pla de promoció turística 2023, aprovat en la passada sessió de la Comissió d'Ordenació i Promoció Turística (COPT), i que “estableix les accions i esdeveniments promocionals que es faran al llarg de l’any”.

Aquest 2022 Formentera Fotogràfica i Formentera 2.0 havien complert la desena edició. "Tot i estar molt decebuts perquè ja havíem iniciat la feina amb vista al 2023, enviam el nostre més sincer agraïment a totes les persones que heu assistit al festival o que ens heu seguit al llarg d'aquests 10 anys", han destacat els dos directors en el comunicat.

L'edició del maig passat va incloure més de 20 professionals de la imatge, entre els quals hi havia fotògrafs, cineastes, comissaris, editors, periodistes i llibreters, entre d'altres. A més, es va retre un homenatge a Ramon Masats, que fou premi Nacional de fotografia el 2004.

Seguint la informació de Ràdio Illa, la COPT, que integra representants del Consell, partits i sector privat, considera que "després de deu edicions s'ha complert l'objectiu d'aquests esdeveniments, que volien aconseguir posicionar la marca Formentera en el món de la fotografia i de les noves tecnologies, i obtenir repercussió en mitjans".

stats