Cultura 05/04/2022

El Formentera Fotogràfica ja està preparat per celebrar el desè aniversari

L'illa acollirà més de 20 professionals de la imatge i l'exposició '50 fotografies amb història' entre el 26 i el 29 de maig

ARA Balears
2 min
Passejada per Formentera.

PalmaLa Sala de Cultura de Sant Francesc es convertirà entre els 26 i el 29 de maig en el centre del festival Formentera Fotogràfica, que aquest any compleix el desè aniversari. Per celebrar aquesta data, enguany el festival comptarà amb més de 20 professionals de la imatge, entre els quals hi haurà fotògrafs, cineastes, comissaris, editors, periodistes, escriptors i llibreters, entre d'altres.

Durant aquests dies es faran ponències, xerrades i projeccions de temàtica diversa com els conflictes bèl·lics, els drets humans, la situació de la dona, els moviments de població i el medi ambient, en les quals participaran fotoperiodistes com Emilio Morenatti (Premi Pulitzer, 2021) i Santi Palacios (Premi Nacional de Fotoperiodisme, 2015 i 2016).

Cartell de Formentera Fotogràfica 2022.

En el marc del festival, també arribarà a l'illa l'exposició 50 fotografies amb història, que té com a objectiu fer una mirada a la història de la fotografia a Espanya dels darrers vuitanta anys, comissariada per José María Díaz-Maroto i Gonzalo Revidiego. La mostra col·lectiva a l'aire lliure, que estarà des del maig fins al juny a la plaça Europa des Pujols, recorre vuit dècades de la fotografia a Espanya a través de cinquanta fotògrafs de reconegut prestigi estatal i internacional, des dels mestres de les primeres dècades del segle XX fins a les propostes més actuals.

A més, entre aquestes activitats hi haurà un homenatge a Ramon Masats (Premi Nacional de Fotografia, 2004) que conduirà el periodista Chema Conesa, guardonat recentment amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts pel Ministeri de Cultura. Tots dos repassaran tota la seva trajectòria humana i professional a través de la projecció de part de la seva obra, el seu arxiu íntim i la seva bibliografia.

La vicepresidenta i consellera de Turisme del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha destacat la gran qualitat dels ponents d'aquesta desena edició. "Un any més, amb aquest festival fotogràfic tornam a posar Formentera en el centre de l'escenari de la fotografia estatal i, a més, també hem aconseguit dur una mostra de fotografia de gran qualitat de la qual podran gaudir tant residents com turistes, als quals oferim un esdeveniment fora de temporada alta perquè ens visitin ", ha dit Ferrer. Les inscripcions ja es poden realitzar a la web on trobareu el programa complet. Els residents de Formentera tenen un descompte del 50%.

Formentera Fotogràfica

Formentera Fotogràfica és un festival impulsat pel Consell de Formentera, que compta amb la direcció de Francesc Fàbregas. És un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva a través de sessions pràctiques i teòriques en format reduït, que són conduïdes per grans noms de la fotografia i de la cultura visual contemporànies. El festival està dirigit a professionals, estudiants i aficionats de la imatge amb ganes d'intercanviar experiències amb els agents del sector fotogràfic en un entorn idoni com Formentera.

stats