Recepta: Formatge amb figues

Gelat: Escaldam les figues seques en aigua bullent. Posam al foc la llet i la nata, quan bulli ho retiram i ho trituram amb el sucre i les figues seques i fresques. Deixam madurar-ho vuit hores i ho turbinam. Crema de formatge: Infusionam la llimona, la canyella i la vainilla amb la llet; hi afegim el sucre. Colam i diluïm el formatge amb la llet encara calenta. Ho deixam refredar. Coca de xocolata blanca: Barrejam els ous sencers amb el sucre, la llet i la xocolata fosa. Hi incorporam les farines tamisades, juntament amb l’impulsor. La coem al forn a 175 graus uns 17 minuts. Muntatge: Col·locam un disc de coca al fons del plat, una bolla de gelat damunt, formatge vell ratllat sobre el gelat, grells de figa arrebossats en pols de galeta i un raig d’oli d’oliva. Per acabar hi afegim la crema de formatge. Bon profit!

Gelat:

500 mil·lilitres de llet

250 mil·lilitres de nata

200 grams de figues fresques

Cargando
No hay anuncios

100 grams de figues seques

100 grams de sucre

50 grams de glucosa

Crema de formatge:

Cargando
No hay anuncios

250 g de formatge cremós

600 mil·lilitres de llet

Llimona, canyella i vainilla

175 grams de sucre

Cargando
No hay anuncios

Coca de xocolata blanca:

150 grams de farina

6 ous

50 grams farina d’ametlla

Cargando
No hay anuncios

10 grams d’impulsor

125 grams de xocolata blanca

110 mil·lilitres de llet

125 grams de sucre

Cargando
No hay anuncios

A més:

Figues i formatge vell

Terra de galeta

Oli d’oliva