Recepta: Formatge amb figues
Gelat: Escaldam les figues seques en aigua bullent. Posam al foc la llet i la nata, quan bulli ho retiram i ho trituram amb el sucre i les figues seques i fresques. Deixam madurar-ho vuit hores i ho turbinam. Crema de formatge: Infusionam la llimona, la canyella i la vainilla amb la llet; hi afegim el sucre. Colam i diluïm el formatge amb la llet encara calenta. Ho deixam refredar. Coca de xocolata blanca: Barrejam els ous sencers amb el sucre, la llet i la xocolata fosa. Hi incorporam les farines tamisades, juntament amb l’impulsor. La coem al forn a 175 graus uns 17 minuts. Muntatge: Col·locam un disc de coca al fons del plat, una bolla de gelat damunt, formatge vell ratllat sobre el gelat, grells de figa arrebossats en pols de galeta i un raig d’oli d’oliva. Per acabar hi afegim la crema de formatge. Bon profit!
Gelat:
500 mil·lilitres de llet
250 mil·lilitres de nata
200 grams de figues fresques
100 grams de figues seques
100 grams de sucre
50 grams de glucosa
Crema de formatge:
250 g de formatge cremós
600 mil·lilitres de llet
Llimona, canyella i vainilla
175 grams de sucre
Coca de xocolata blanca:
150 grams de farina
6 ous
50 grams farina d’ametlla
10 grams d’impulsor
125 grams de xocolata blanca
110 mil·lilitres de llet
125 grams de sucre
A més:
Figues i formatge vell
Terra de galeta
Oli d’oliva