Cultura 15/01/2020

Folklore mallorquí, música clàssica i experimentació electrònica es fusionen a 'A boy & a girl'

La catalana Magalí Sare i el mallorquí Sebastià Gris presentaran el seu primer disc al Teatre de Manacor aquest dissabte

Elena Navarro
2 min
Magalí Sare i Sebastià Gris, als voltants de l'antiga rectoria on van gravar el disc

PalmaMagalí Sare ve del món de la música clàssica i Sebastià Gris del garage, les guitarres i el rock and roll. Però es varen conèixer fent jazz al Liceu de Barcelona i varen connectar, i varen començar a crear, jugar, experimentar. I precisament això –l'experiment– és la base del primer disc que treu aquest duet, A boy & a girl, i que presentaran al Teatre de Manacor aquest dissabte.

De la mà del productor David Soler i amb una antiga rectoria enmig de la naturalesa com a estudi, Sare i Gris han desconstruït temes clàssics de cambra i cançons populars mallorquines a través de l'experimentació electrònica, tot això amb la veu i la guitarra com a elements principals que s'entrellacen contínuament amb efectes sonors i distorsions.

Sebastià Gris i Magalí Sare

"És un disc de pur plaer estètica, sense cap leitmotiv en concret", explica Sare, qui precisa que, al final, en l'àlbum es troben les inquietuds i origen tant d'ella com de Gris: la clàssica i el folklore mallorquí. Citen com a referent clau Joana Gomila. "Amb Folk Souvenir ens va fer un clic", assegura Gris. "Es varen atrevir a treure el folklore del seu lloc comú i el varen mesclar amb instruments actuals", afegeix.

Veu, guitarra, electrònica i també natura. Quan estaven gravant a la rectoria, es varen adonar que es filtraven sons d'ocells o de la pluja en una tempesta. I varen apagar els micròfons i varen deixar que en formassin part. Les fotografies que acompanyen el disc, de Mireia Ferran, delaten aquesta presència d'allò natural. "Vàrem estar allà cinc dies, sense presses i molt inspirats", confessa Sare. Segurament, per aquesta comoditat en l'hàbitat, diu la cantant catalana, la majoria de les cançons es varen gravar amb una sola presa.

Asseguren que A boy & a girl és més una necessitat vital que una pretensió. "Una manera de dir al món que som aquí", diu Gris. En la gira que emprenen ara, també interpreten els dos temes de Venim a aquest món, un EP que varen publicar a final de l'any passat.

stats