Cultura 27/04/2022

El fill adoptiu de Die Antwoord acusa la parella d'"abusos sexuals i físics, explotació i esclavatge"

El noi explica que quan era petit el van obligar a participar en rituals de sang i festes amb drogues

2 min
Ninja i Yolandi Visser de Die Antwoord actuant al Future Music Festival al Royal Randwick Racecourse el 2015

BarcelonaEl fill adoptiu del duo musical sud-africà Die Antwoord ha acusat la parella d'abusos físics i sexuals, explotació i esclavitud. Gabriel Tokkie du Preez i la seva germana Meisie van ser adoptats quan tenien nou i tres anys, respectivament, per Anri du Toit (coneguda artísticament com a Yolandi Visser) i Watkin Jones (conegut artísticament com a Ninja). Ara Gabriel du Preez n'ha fet 20 i ja no viu amb els pares adoptius, mentre que la germana, de 14, encara està sota custòdia de la parella. En una entrevista amb el cineasta Ben Jay Crossman i en unes declaracions posteriors al canal sud-africà News24, Gabriel du Preez acusa la parella "d'adoptar-lo per convertir-lo en un esclau".

"Em van fer sentir que era un esclau i que no era estimat", diu el noi, que pateix una malaltia rara a la pell anomenada displàsia ectodèrmica hipohidròtica. "Em van fer creure que era el diable, que era el rei de l'infern. Em van dir que podia portar la foscor al món", explica Du Preez. "Em feien servir d'objecte per als seus vídeos, per al marxandatge, per a la imatge del grup", assegura. A l'entrevista explica que una vegada es va barallar amb el seu germà i el va apunyalar tres cops. "Em van felicitar per haver-ho fet. Cada vegada que feia alguna cosa dolenta em premiaven. Tot això em va afectar molt en la infantesa". També diu que regularment els portaven a un edifici "que no era un hospital", on els extreien sang i feien rituals.

Al llarg de l'entrevista, Du Preez recorda que els seus pares adoptius organitzaven festes amb drogues –"a mi només em van donar alcohol, marihuana i bolets"– i l'obligaven a participar-hi. "Yo-Landi em va dir: «Encara ets jove. Té, un got de ginebra». Tothom estava borratxo i se'n va anar. Yo-Landi va entrar a una habitació, es va despullar i va vomitar al llit. Després em va cridar, vaig entrar a l'habitació i vaig veure que estava despullada amb les cames obertes. Jo me'n volia anar. Vaig cridar en Ninja i em van fer dormir al sofà", explica. Du Preez ha decidit fer-ho públic ara perquè es va assabentar que el desembre passat Ninja i Yo-Landi van intentar forçar la seva germana Messie a entrar en una sauna despullada amb altres persones. "La meva germana no vol estar amb ells perquè li demanen que es despulli", diu Du Preez.

Die Antwoord és un duo de música electrònica sud-africà format el 2008 i que ha publicat cinc discos. El 2019, diversos festivals nord-americans van eliminar-los de les programacions arran de les acusacions d'abusos, racisme i homofòbia de diversos artistes, com la rapera australiana Zheani, que va denunciar Ninja a la policia per "abusos sexuals, intent de violació i per fer difusió d'imatges íntimes seves".

stats