Cultura 02/03/2018

'Le nozze di Figaro', de Mozart, obre la 32a Temporada d’Òpera del Teatre Principal de Palma

Per primera vegada una dona dirigirà l'Orquestra Simfònica dins de la temporada lírica

Ara Balears
1 min
'Le nozze di Figaro' al teatre Principal de Palma.

PalmaEl teatre Principal de Palma obrirà el dimecres 7 de març, a les 20 hores, la 32 Temporada d'Òpera i Ballet amb 'Le nozze di Figaro', de Wolfgang Amadeus Mozart, una òpera que encara no havia estat mai representada dins del cicle líric del teatre.

'Le nozze di Figaro' també es representarà el divendres 9 a les 20 hores i el diumenge 11 de març a les 18 hores. L'obra rrriba a Palma en una producció del Teatro de la Maestranza de Sevilla. Aquesta òpera compta amb la direcció musical de Yi-Chen Li, una joveníssima directora d'orquestra taiwanesa, i el veterà José Luis Castro signa la direcció escènica. És la primera vegada que una dona dirigeix l'orquestra dins de la Temporada d'Òpera del Teatre Principal.

L'elenc solista és encapçalat per cantants de la talla de Christian Senn (Conte), María José Moreno (Contessa), Ruth Iniesta (Susanna), Simón Orfila (Fígaro), Cherubino (Clara Mouriz), José Manuel Zapata (Don Basilio), Jorge Franco (Don Curzio) i Carlos Chausson (Don Bartolo), que es completa amb tres veus locals com les de Maia Planas (Marcellina), Maria del Mar Vives (Barbarina) i Pablo López (Antonio), un repartiment nacional a excepció del xilè Christian Senn.

Obra mestra mozartiana

Carlos Forteza, director del Teatre Principal, ha destacat la complexitat d'aquesta òpera amb 11 solistes, 13 intèrprets de figuració, un ballet de 9 ballarins, a més de 30 cantaires Cor del Teatre Principal i 40 músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el que sumat a modistes, maquilladors i altres personal tècnic fa que participin en aquesta obra prop de 150 professionals.

stats