Cinema
Cultura 11/10/2022

El festival Evolution projectarà 127 pel·lícules de 24 països del 26 d'octubre a l'1 de novembre

'Triangle of Sandness', de Ruben Östlund, es projectarà a la gala inaugural del certamen

2 min
Imatge promocional de la pel·lícula de Ruben Östlund, 'Triangle of Sadness'

PalmaL'onzena edició de l'Evolution Mallorca International Film Festival (EMIFF) projectarà 127 pel·lícules de 24 països del 26 d'octubre a l'1 de novembre, segons ha explicat la directora del certamen, Sandra Lipski, aquest dilluns durant la presentació de la programació. Malgrat que els guardons s'entregaran durant el festival, Lipski ha anunciat que es premiarà la cineasta danesa Lone Scherfig i l'actriu catalana Laia Costa, amb l'objectiu de destacar el paper de les dones en el món del cinema. A més, el director de fotografia Ed Lanchman rebrà el guardó Evolution Cinematographer ICON. També s'estrenarà el nou Premi de Cine de Mallorca, que enguany serà per a Nastassja Kinski.

Lipski també ha anunciat l'estrena del nou Cinematography Focus, un espai de trobada per a experts en imatge i directors de fotografia. "Ens demanàvem com podíem avançar i fer alguna cosa diferent, i ens vàrem adonar de la importància de la cinematografia, ja que una pel·lícula no es pot fer sense una càmera", ha dit.

Pel que fa a la programació, set dels deu llargmetratges de ficció són òperes primes, i per aquest motiu s'ha creat la secció Llargmetratge Debut. Aquí es projectaran Take the Night (Seth McTigu), Sweet Disaster (Laura Lehmus), El que sabem (Jordi Núñez), In Her Name (Sarah Carter), Labyrinth (Xue MA), Charly (Alicia Kolosova) i Magdalena (Filip Gieldon). Quant als llargmetratges que no són debut, es podran veure Call Jane (Phyllis Nagi), La emperatriz rebelde (Marie Kreutzer) i There's Always Hope (Tim Lewiston). La pel·lícula que es projectarà a la gala d'inauguració del 26 d'octubre en el Teatre Principal de Palma serà Triangle of Sadness, de Ruben Östlund, qui serà present en el sus del festival. Aquest film va guanyar la Palma d'Or a la darrera edició del Festival de Cannes. La gala de clausura serà l'1 de novembre en el Palau de Congressos i es projectarà La Maternal (Pilar Palomero).

D'altra banda, dins la secció Made in Balears es projectaran 30 projectes de cineastes locals, entre els quals hi ha els llargmetratges de ficció Ghost Island (Roman Toulany) i Bulldog (André Szardenings), i els llargmetratges documentals Génesis (Ester Moyá) i El Cineasta Escondido (Javier Pueyo i Valentine Iconaru).

stats