Cultura 28/09/2017

La sisena edició del festival Connexions arrenca amb propostes arriscades i originals

Maika Makovski, Rocío Márquez & Fahmi Alqhai i TotalMusicLab són algunes de les propostes

Marta Terrasa
2 min
Maika Makovski

BarcelonaTorna el festival Connexions i ho va traient pit. La sisena edició comptarà amb divuit concerts, lluny dels cinc amb els quals es van estrenar 2012, però manté intacte l'esperit del festival: ser un cicle de diàlegs musicals a Barcelona.

Del 5 al 31 d'octubre la sala Apolo i el Taller de Músics 24 acolliran propostes arriscades i originals, que pretenen buscar connexions entre "músics d'orígens i bagatges distints", ja sigui per revisar les seves creacions o per engegar un projecte de bell nou, segons explica el coordinador de producció del Taller de Músics, Xavi Torres. Una connexió que s'estableix també en la dimensió de la fama, com ha afegit Lluís Cabrera, president del Taller, i que pretén ser l'espai on els joves artistes puguin "trencar el mur" per guanyar-se el seu propi lloc.

Un total de 18 concerts que s'inicien el 5 d'octubre amb Maika Makovski i el seu projecte 'CarMenKa' i que inclouran diverses presentacions de discos com la de Raúl Rodríguez i 'La raíz eléctrica' o Néstor Giménez Quartet amb el 'Why not?'.

Maika Makovski (5 d'octubre)

Molta gent coneix la figura de Maika Makovski com un dels noms del rock del nostre país, però en aquesta ocasió, l'artista ha volgut submergir-se en el seu passat i explorar l'ADN macedoni que corre per les seves venes. Per això presenta un espectacle que beu de la tradició i el folklore de Macedònia (país de la seva àvia materna) i també del sur d'Espanya. Nou músics a l'escenari i la certesa de saber que el que sonarà -cantant en macedoni- superarà qualsevol expectativa.

Rocío Márquez & Fahmi Alqhai (6 d'octubre)

Rocío Márquez és una de les 'cantaores' amb més projecció del país i per primera vegada a Catalunya es podrà escoltar 'Diálogos de viejos y nuevos sones'. Acompanyada per Fahmi Alqhai, considerat un dels millors intèrprets de viola de gamba del mon, oferiran una barreja única en la que els gèneres i els instruments es fondran en una mirada contemporània del folklore.

Néstor Giménez Quartet (21 d'octubre)

'Why not?' és el primer disc de Néstor Giménez, on s'acompanya de grans músics de l'escena catalana per trobar l'equilibri entre composició i improvisació. Jazz o rock? Per què cal triar-ne un? ç

Sara Terraza & The Black Sheep (22 d'octubre)

La seva cara -o millor dit, la seva veu- s'ha passejat per bona part dels escenaris catalans gràcies a la gira sorgida del programa Oh Happy Day, de TV3, on Sara Terraza n'era solista juntament amb el Cor Geriona. Un concert en el que avançarà temes de pop-soul que formaran part del seu primer disc, i on es combinaran amb versions de grans artistes com Amy Winehouse i Stevie Wonder.

Young Effervescence Big Band (31 d'octubre)

La big band col·laborativa del Taller de Músics es vesteix de gala i es transforma en la Young Effervescence Big Band per encara el projecte 'Tarantino connection'. Un projecte que reivindica la figura artística del director de cinema i que ha inspirat la composició de vuit temes propis arrelats en l'imaginari de 'Kill Bill', 'Reservoir dogs' o 'Pulp fiction'.

stats