Cultura 28/05/2021

Felanitx celebra el I Festival líric de Portocolom entre el 9 de juliol i el 15 d'agost

L'objectiu és destinar els diners recaptats a diferents associacions municipals

ARA Balears
2 min
Joan Lainez en un concert.

FelanitxFelanitx organitza el primer Festival Líric a Portocolom amb una programació que inclou oratori, cançó i òpera, a més de música instrumental. Part dels concerts es faran en espais emblemàtics i de gran rellevància patrimonial i arqueològica, com poden ser el jaciment arqueològic dels closos de Can Gaià i el Mollet d'en Pereió, informa el Consistori en una nota. Part del que es recapti anirà a benefici del Projecte Closos, associacions benèfiques del municipi o una entitat que recull aliment per als que més ho necessiten, Hope Mallorca Portocolom.

"Ens hem embarcat en aquest projecte perquè la música clàssica també ha de tenir un lloc dins la cultura. Aquesta modalitat musical ha de tenir un lloc dins aquest sector. Ha de tenir els seus espais i s'ha de donar a conèixer. Per aquest motiu, hem apostat per fer el primer festival líric a Portocolom, amb l'objectiu de contribuir a acostar aquesta música als ciutadans i així fer-la més propera", apunta.

El primer concert serà dia 9 de juliol al pàrquing del Poliesportiu Toni Penya, on es representarà Petite messe solennelle de G.Rossini, una obra cabdal dels oratoris romàntics del segle XIX, a càrrec d'un cor professional, solistes i acompanyament de piano, tot dirigit per Joan Laínez. El 17 de juliol, el jaciment arqueològics dels Closos de Can Gaià acollirà Notos Quintent. Dia 30 de juliol, Con mi dolor a solas, amb cançó, poesia i òpera. El darrer concert tindrà lloc dia 15 d'agost al Mollet d'en Pereió, amb el Recital de Lied. Tots els concerts es faran a les 21.00 h.

També dins aquest cicle es duran a terme tres audicions musicals a càrrec de Pere Estelrich, al Centre Cívic de Portocolom. El preu de l'entrada a aquests actes oscil·la entre els 5 i els 12 euros.

stats