Cinema
Cultura 28/04/2022

'Downton Abbey: Una nueva era', el cercle mai es tancarà a la mansió dels Crawley

La segona adaptació de la sèrie creada per Julian Fellowes viatja cap al sud de França

1 min
Fotograma de 'Downton Abbey: una nueva era'

'Downton Abbey: Una nueva era'

(3 estrelles)

Direcció: Simon Curtis. Guió: Julian Fellowes. 125 min. Regne Unit i Estats Units (2022). Amb Michelle Dockery, Maggie Smith i Tuppence Middleton. Estrena als cinemes

Si la primera pel·lícula de Downton Abbey aprofitava la visita dels reis d’Anglaterra per presentar en el cinema els Crawley i els seus servents, la seqüela, subtitulada Una nueva era, ens convida a pensar que aquella gran festa i l’actual són només un parell de parades en el llarg camí d’aquesta nissaga aristocràtica on sempre brilla el sol. Una nueva era arrenca allà on el primer film concloïa: el casament de Tom Branson i Lucy Smith que apuja el teló de la seqüela serveix per retrobar-se amb la llarga nòmina de personatges.

Tràiler de 'Downton Abbey: Una nueva era'

El matrimoni, tanmateix, no protagonitza la principal trama del film, ja que la llenguallarga matriarca Violet Crawley torna a ser l’eix de la història: una vil·la al sud de França que la Violet acaba d’heretar durà la família al Mediterrani mentre la luxosa mansió afronta el repte de transformar-se en decorat d’un rodatge cinematogràfic. “Això és pitjor que els excessos de la Revolució Francesa”, diu Charles Carson, l’antic majordom, sobre aquesta segona notícia. Les diverses subtrames, amb cares noves i un munt de girs argumentals, serveixen per lligar les històries pendents de resoldre’s entre els personatges habituals i, sobretot, per consolidar els canvis. Com si fos un capítol especial entre temporades, Una nueva era s’acomiada dels anys 20 amb una esplendor idealitzada de la qual gaudiran els admiradors de la sèrie britànica.

stats