AUDIOVISUAL
Cultura 12/02/2018

El documental sobre el musicòleg Baltasar Samper viatja a Islàndia per entrevistar el seu net

L'audiovisual tanca el rodatge després de filmar a Barcelona, Tolosa, Mèxic i Nova York

Margalida Mateu
1 min
Luis Ortas enregistra Baltasar Samper net.

El documental sobre el musicòleg Baltasar Samper que enregistra la productora mallorquina Cinètica ha viatjat fins a Islàndia per entrevistar el net del musicòleg, Baltasar Samper.

Baltasar Samper, el net, és un dels pintors més cotitzats d'Islàndia, viu a Reikjavik. Va arribar al país a 21 anys fugint d'una situació familiar molt complicada. La productora l'ha pogut entrevistar durant més d'una hora i mitja i comprovar l'estima i desconeixença del net cap al seu padrí. "Es va criar sense referents, l'únic que tenia era el seu padrí Baltasar Samper de qui, malgrat que no el va arribar a conèixer, sabia que també li agradava la pintura i la fotografia", assenyala la productora del documental Victòria Morell. El net també és músic, toca la guitarra i el piano.

Amb aquesta entrevista, Cinètica tanca el cercle d'entrevistats del documental que ha enregistrat sobre el músic després d'haver estat a Barcelona, Tolosa, Mèxic Nova York i ara, Islàndia.

El documental coincideix amb la compra de l'arxiu del músic per part del Govern de les Illes Balears Balear que arribarà a Mallorca enguany.

stats