Teatre
Cultura 13/09/2022

Dinamarca serà el país convidat a la 7a edició del Festival de Teatre Visual Ciclop de Sineu

Companyies locals com Manipulats o Moviments compartiran escenari amb les daneses The Amazing Other i GLiMT, entre altres

ARA Balears
3 min
Escena de l'espectacle 'Bravura' de la companyia mallorquina Moviments.

PalmaEl Festival de Teatre Visual de Sineu 'Ciclop 2022' recupera la seva essència i programació habitual a la seva setena edició que se celebrarà del 16 al 18 de setembre a diferents escenaris del municipi de Sineu, segons ha informat el Centre d'Investigació Escènica (CINE).

El festival neix de la iniciativa del CINE i compta amb el suport de l'Ajuntament de Sineu; i enguany recupera la seva vocació internacional de teixir vincles entre companyies locals i altres països, a més de posar en relleu el nom de Balears com a lloc de creació artística, amb Dinamarca com a país convidat.

Aquest dimarts s’ha presentat la programació en una roda de premsa celebrada al CINE de Sineu on han assistit el batle de Sineu, Tomeu Mulet; el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura Seguí; el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Pere Malondra; i els codirectors del festival, Marta Barceló i Biel Jordà.

El 'Ciclop 2022' combinarà espectacles teatrals d’artistes locals com 'Téntol', de la companyia mallorquina Manipulats, que presentarà un espectacle de circ per a tota la família o 'Bravura', de la companyia local Moviments, “un espectacle de circ, teatre, videoprojecció i animació de titella on es tracta com determinats comportaments de l’home condueixen a l’animalitat”, ha explicat Marta Barceló. També es podrà veure un work in progress de 'Cuïrassa oberta', de Marilén Ribot, que articula aquest projecte i la seva creació des de les ferides emocionals i físiques que les persones han d'afrontar durant les seves vides.

A més a més, enguany el Ciclop recupera 'La nit canalla',  un dels seus espectacles més populars que consisteix a reunir, de vespre, una quinzena de joves d’arreu de Mallorca al CINE de Sineu amb la missió de crear plegats, amb el guiatge de la companyia mallorquina Hermanas Picohueso, una peça teatral que es presentarà l'endemà al migdia.

Dinamarca, país convidat.

Cada edició del Ciclop compta amb un país convidat i aquest 2022 és el torn de Dinamarca. Per això, a la programació del festival es pot trobar la participació de companyies daneses com The Amazing Other, que interpretaran l’espectacle de circ 'The Low Life'. El duo format per Eivind Øverland i Lalla la Cour també presentaran al públic un work in progress de la peça 'Like Lichen On A Wall'.

En el marc internacional, podrem gaudir d’una de les actuacions més esperades d’enguany: 'Sisyphus ascending', interpretada per la companyia danesa GLiMT. Aquest espectacle és una interpretació poètica, enginyosa i divertida del mite grec de Sísif.

El públic també podrà gaudir d’espectacles de dansa com 'Open Your Heart', un espectacle de música disco creat per Taneli Törmä, de la companyia LOCATION X per a Hilde I. Sandvold. “Aquest espectacle serà un dels més vinculats al municipi, ja que la companyia danesa està preparant l'espectacle amb ballarins locals per a actuar junts aquest cap de setmana.”, expliquen des de l'organització.

Més enllà del teatre visual

A més d'aquestes actuacions, al llarg dels tres dies s'han programat variats espectacles com el concert il·lustrat de Leonmanso i Diego Ingold; el sopar-espectacle 'Barietés', de la companyia Las Primas de Bárbara; el correfoc de la colla de dimonis de Sa Cova des Fossar i la videoprojecció 'La Fauna Mallorquina', de Neno Belchev, que es projectarà en bucle a l’espai Sant Marc durant tot el cap de setmana.

També hi haurà espai per a les jornades professionals, que donaran el sus el divendres 16 de setembre amb la formació Ciclop PRO, on s’oferiran eines per contribuir a la internalització de les companyies balears. En aquest sentit, Susanne Danig, directora del centre de residències BIRCA (soci danès del projecte 'Island Connect' del Ciclop), farà un taller sobre aquesta mateixa temàtica dissenyat específicament per a Ciclop. 

Tota la programació es pot consultar a la web del www.ciclopfestival.com on també es poden aconseguir les entrades anticipades dels espectacles.

stats