Cultura 21/10/2020

La gerent del Principal considera que la reobertura del Born enriquirà la cultura menorquina

Creu que serà beneficiosa per a les produccions insulars i podria afavorir la contractació exterior

Ivan Martin
2 min
La societat ciutadellenca espera la reobertura d'Es Born per a tornar a gaudir de les arts escèniques.

MaóLa reobertura del Teatre del Born de Ciutadella aquest divendres posarà fi a 14 anys i mig de tancament a causa de les diferents deficiències estructurals que han afectat l’equipament. El retorn del Born suposa una empenta i il·lusió a un sector cultural necessitat de més espais. Així ho veu també la gerent del teatre Principal de Maó, Àngela Vallés, que qualifica la reobertura de “gran notícia” i la valora de manera positiva per al conjunt de les arts escèniques a Menorca.

El Teatre del Born tancà el febrer de l’any 2006, després que s’hi detectassin greus problemes de seguretat. Les obres es varen iniciar el 2011 amb un pressupost de 3,6 milions d’euros finançats pel Ministeri de Foment. Una vegada finalitzades, l’any 2014, varen sorgir noves deficiències que s’han hagut de solucionar per a la posada a punt de l’equipament. “Són molts anys i tota una generació de ciutadans que han crescut sense teatre a Ciutadella”, recorda Vallés, que insisteix en els beneficis que ocasionarà el Teatre del Born per a la xarxa insular d’espais culturals: “Tot són avantatges i la cultura menorquina s’enriquirà”.

D’altra banda, la gerent del Principal de Maó considera que el Born podria afavorir la contractació d’obres de l’exterior: “Les produccions de fora de l’illa són molt costoses i no és fàcil convèncer perquè vinguin a Menorca, però no és el mateix oferir dues funcions que una”. En aquest sentit, Àngela Vallés ha emfasitzat que “des del punt de vista econòmic podríem reduir les despeses de contractacions i aspiraríem a captar altres formats que fan gires en l’àmbit estatal”. Uns efectes col·laterals que també beneficiarien les produccions menorquines, segons Vallés: “Les obres insulars ho tenen complicat per sortir fora perquè els costos són elevats i amb el Born es guanyaria un nou espai amb programació estable, a més de generar una nova il·lusió, necessària en els temps actuals”.

stats