Literatura
Cultura 19/09/2022

Les criatures llegendàries s'instal·laran a Can Sales

La segona edició del festival literari Palma Fantàstica es farà entre els dies 6 i 8 d'octubre

2 min
Cartell del festival literari Palma Fantàstica, que se celebrarà entre els dies 6 i 8 d'octubre.

PALMALa Biblioteca Pública de Palma Can Sales, gestionada per la Direcció General de Cultura del Govern balear, ja té en marxa la segona edició del festival literari Palma Fantàstica, que es farà del 6 al 8 d'octubre. Les criatures llegendàries seran el tema central de la programació, que inclou tallers d'escriptura, conferències, trobades en línia, jocs de rol i una exhibició d'esgrima històrica, entre altres activitats. Tot serà gratuït i no fa falta inscriure-s'hi.

Llegendes de Mallorca, literatura pulp, univers Tolkien

El Palma Fantàstica arrancarà dijous, dia 6, amb l'acte inaugural i una conferència, a les 12.15 hores, sobre les llegendes de Mallorca a càrrec de l'escriptora i filòloga Caterina Valriu. El capvespre (19 hores) es farà la presentació del llibre de Joana Pastor El món màgic de Lot: Els dos capitans, i hi haurà dues conferències: una sobre la literatura pulp a càrrec de l'editor de la revista Tentacle Pulp Javier Giménez i l'escriptor Rafa Morey (17.30 hores), i una altra (19 hores) sobre l'univers creat per Tolkien en el qual es basa la nova sèrie dels anells de poder, de la mà de la Sociedad Tolkien Española.

La programació continuarà divendres, dia 7, amb un taller d'escriptura a càrrec de l'escriptora de fantasia Concha Perea (17 hores) i una conferència (19 hores) sobre el fenòmen Booktube, Booktok i Bookstagram a càrrec de la youtuber Lidia Galiana (@entretulipanes). També es presentarà la novel·la de Pau Ferrón La danza de los árboles (18 hores) i es podrà gaudir dels relats guanyadors al concurs de microrelats organitzat per l'escriptor Mano de Mithril.

Món nòrdic, Harry Potter i esgrima històrica

L'últim dia del festival, dissabte 8 d'octubre, l'escriptora Aranzazu Serrano, juntament amb Concha Perea, oferirà una conferència sobre els éssers mitològics del món nòrdic (11.30 hores); l'Associació Rondalles de jocs de rol en farà una altra sobre la història d'aquests éssers (10.30 hores) i, a més, organitzarà partides de jocs de taula i rol a la sala juvenil (10 hores). Es presentarà el llibre Tras el espejo de Oesed sobre Harry Potter amb el seu autor, T.J. Riddle (11.30 hores) i a la sala infantil es farà un taller de varetes màgiques (12 hores). A la plaça de la biblioteca es podrà gaudir d'una exhibició d'esgrima històrica (12.15 hores) a càrrec d'AMEH (Asociación Mallorquina de Esgrima Histórica).

El festival acabarà amb una taula rodona amb les escriptores convidades i un sorteig de llibres. L'organització de Palma Fantàstica compta amb la participació i col·laboració de l'Associació Rondalles Illes Balears de jocs de rol, Sociedad Tolkien Española (delegació de Mallorca), Llibreria Campus, Ínsula literària llibreria, Revista Digital Tentacle Pulp, AMEH, Grup Steampunk Mallorca i Caja de letras.

La il·lustració del cartell és de Juan José Ramos Canales: representa una valquíria damunt del cavall mitològic Pegàs sobrevolant la ciutat de Palma i fa referència a la temàtica de les novel·les de l'escriptora convidada Aranzazu Serrano.

stats