Cultura 27/07/2022

Cort no farà pagar el lloguer de l'Escorxador a CineCiutat

El batle de Palma, José Hila, ha anunciat que el cinema quedarà exhimit de pagar el local

2 min
Entrada de CineCiutat, a s'Escorxador.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament no farà pagar el lloguer de l'Escorxador a CineCiutat. Així ho ha acordat aquest matí la Junta de Govern de Cort. "La concessió de l'Escorxador va acabar el 31 de desembre i, per tant, ha tornat a l'Ajuntament, de manera que podem disposar d'ell i prendre decisions", ha argumentat Hila. 

En concret, la decisió ha estat no fer pagar el lloguer dels locals que ocupa el cinema a l'Escorxador –que ascendien als prop de 6.000 euros mensuals– durant 10 anys. En expirar aquest acord (el 31 de desembre de 2032) es podrà prorrogar, ha explicat Hila, qui ha defensat que CineCiutat és un "projecte d'interès cultural per a la ciutat".

"L'Associació Xarxa Cinema ens va fer arribar la delicada situació que vivien, que el preu del lloguer era la seva despesa més elevada i que una vegada acabada la concessió, era possible caminar cap a un lloguer més econòmic o gratuït. I hem fet totes les gestions per fer-ho possible", ha assenyalat el batle. Precisament fa unes setmanes el cinema va complir 10 anys, amb prop de 800 socis al darrere.

Un referent

Per a Hila, la decisió està "més que justificada", atès que beneficia "una associació sorgida de la ciutadania per rescatar un cinema que anava a tancar, que ara projecta en versió original i que ha anat incorporant activitats culturals i educatives". "Mereixen un reconeixement per part de l'Ajuntament, perquè és un referent nacional i internacional", ha afegit. 

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Antoni Noguera, ha destacat el funcionament "cooperatiu" de CineCiutat, que el fa "únic en l'Estat i a Europa". "Com a Ajuntament, tenim la feliç obligació de protegir tots aquests espais. I després d'una temporada tan difícil pel cinema, després de la pandèmia, això suposa una passa molt important", ha mantingut Noguera, qui considera que el cinema és clau "perquè Palma no sigui una ciutat franquícia". 

En la roda de premsa de presentació de l'acord també han estat presents el portaveu municipal, Alberto Jarabo; la regidora de Participació i Govern Interior, Clàudia Costa, i el president de CineCiutat, Paul Zabel.

stats