Cultura 28/01/2022

Hip-hop i dansa contemporània: el comiat únic i irrepetible de la ballarina Laura Giorotto

'Le quattro stagioni' és el muntatge coreogràfic que comparteix amb el seu fill, Miquel Anglada Girotto, que es veurà al Principal de Palma diumenge

2 min
Laura Girotto i el seu fill, Miquel Anglada Girotto.

PalmaUna investigació de més de vuit anys que conclou amb un comiat. Le quattro stagioni és el muntatge coreogràfic amb què Laura Girotto s'acomiada de Mallorca, on ha residit els darrers 28 anys. Vol instal·lar-se a París, però ho farà després d'oferir una funció única: a l'escenari hi serà el seu fill, Miquel Anglada Girotto. La peça que han creat els dos es podrà veure al teatre Principal de Palma diumenge, 30 de gener, a les 18 h. Només hi ha una oportunitat per veure-ho.

El muntatge, i la seva investigació prèvia, és sobre la música d’Antonio Vivaldi i, en concret, del concert celebrat a Tel Aviv per la Israel Philharmonic Orchestra amb Zubin Mehta el 1982. Durant la presentació de l’espectacle, el director del Principal de Palma, Josep R. Cerdà, ha subratllat el punt especial de la funció: “Serà única i irrepetible, i suposarà l’adeu de Laura Girotto de Mallorca, on ha estat un referent en el món de la dansa contemporània, tant en l’ensenyament com en la creació”.

Laura Girotto ha explicat que aquest és el resultat d'una recerca sobre Vivaldi: “És un creador que m’ha acompanyat sempre, des de nina, quan vivia a Itàlia”. Un altre fet curiós de l’espectacle del proper diumenge és la mescla i el diàleg de dos llenguatges de dansa diferents: el hip-hop del fill i la dansa contemporània de Girotto. “Amb això volem demostrar que és possible la combinació de diversos estils en principi molt diferents i, a més, unir-los a la música clàssica de Vivaldi”, ha dit la ballarina.

Miquel Anglada Girotto i Laura Girotto.
stats