Cultura 19/08/2021

Clou la vuitena edició de la Setmana d'Arquitectura i Disseny de Pollença

El president del Club Pollença, que organtiza aquesta trobada, recorda que la intenció és "crear consciència" de la importància dels edificis

2 min
Els arquitectes Carles Enrich, Guillem Aloy, Claudi Aguiló i Jeff Brock.

PalmaCarles Enrich (Carles Enrich Studio), Claudi Aguiló (DATAAE), Francisco Cifuentes (Aulets), Jacob Van Rijs (MVRDV), Guillem Aloy (estudiós de l'obra d'Henri Quillé) i Jeff Brock (Moneo Brock). Aquests són els noms dels professionals de l'arquitectura que han passat de dilluns a dimecres d'aquesta setmana pel pati de l'Ajuntament de Pollença, en el marc de la vuitena Setmana d'Arquitectura i Disseny, organitzada pel Club Pollença.

El president del Club Pollença, Biel March, celebra l'èxit d'assistència, ja que durant els tres dies es varen omplir gairebé totes les 200 cadires que hi havia disponibles: "És un gust veure que les persones gaudeixen de la proposta, estiguin relacionades amb l'arquitectura o no". La voluntat d'aquesta setmana de debat i conferències d'àmbit arquitectònic és "crear consciència" de la importància dels edificis, ja que hi passam moltíssim del nostre temps.

El fil conductor d'enguany eren projectes que estan fets o es faran a Balears. Ara bé, "encara que això ens serveixi per articular un discurs, el que volem és que els convidats ens expliquin "la seva filosofia i manera d'entendre l'arquitectura", assegura March.

Guillem Aloy, durant la conferència a Pollença sobre Henri Quillé.
L'arquitecte Jeff Brock, durant la conferència en el marc de la Setmana d'Arquitectura a Pollença.

La plaça de Sencelles –per Moneo Brock–, el projecte de Camper per a la zona de Gomila –per MVRDV–, els habitatges de l'Ibavi Ca’n Ribes a la Soledat–per DATAAE–, el PAC Pollença –per Carles Enrich Studio–, el col·legi Arimunani –per Aulets– i l'obra de Henri Quillé a Formentera –explicada per Guillem Aloy– són els projectes que marcaven el fil conductor de la Setmana d'Arquitectura i Disseny d'enguany. "La gràcia és veure diferents plantejaments de l'arquitectura, la diversitat de projectes i tota la seva riquesa", apunta March.

Es mostra crític amb la "poca preocupació" que hi ha hagut sempre a Mallorca en relació amb l'arquitectura. "Es continuen fent construccions que són impensables a qualsevol lloc civilitzat quant a destrucció del paisatge i sostenibilitat", critica.

stats