Cultura 18/06/2018

Ciutadella es prepara per a l'esclat de les festes de Sant Joan amb els deures fets

Els primers visitants aprofiten les festes per gaudir de Menorca, mentre que l'Ajuntament de Ciutadella edita un fullet amb informació de Sant Joan i les recomanacions principals

Ara Balears
2 min
Menorca ja viu l'ambient festiu de les festes de Sant Joan que aquest any concentraran a més assistents.

CiutadellaCiutadella afronta la setmana prèvia a les festes de Sant Joan amb emoció i conscient que en caure en cap de setmana les previsions apunten a un increment d'assistents. El primer tast es va viure ahir amb la celebració del Dia del Be, una tradició molt seguida pels carrers de Ciutadella i que omplí la ciutat de residents i visitants que no es varen voler perdre l'inici oficial de les festes. A més, els santjoaners ja es deixen veure per l'aeroport de Menorca. Durant aquest cap de setmana han arribat aquells que, aprofitant les festes de Sant Joan, fan uns dies de vacances a l'illa.

D'altra banda, trobar una habitació a Ciutadella és utòpic des del mes d'octubre de l'any passat i els restaurants esgoten les darreres places per poder reservar taula. Divendres 22, amb la Nit de Festers, i el dia 23 al migdia són els serveis més sol·licitats en els principals establiments de Ciutadella. Sant Joan també serà una prova de foc per al servei de transport públic a Macarella, un reclam paral·lel a la celebració de les festes.

L'Ajuntament de Ciutadella ha editat un fullet en el qual detalla el simbolisme de la festa i els seus protagonistes. Recomana a les famílies no circular amb cotxets a prop dels escenaris de la celebració, obrir passadís en els Jocs del Pla, evitar dur xancletes, informar-se i respectar els protocols de Sant Joan i llançar les avellanes sense agressivitat. També hi ha un seguit d'indicacions de civisme, com emprar els lavabos que s'han habilitat, no tirar a terra llaunes ni botelles de vidre i evitar els excessos en la ingesta de begudes alcohòliques. El fullet es completa amb un programa d'actes en què s'informa de les hores i escenaris principals del Sant Joan de 2018.

stats