Cultura 23/06/2019

Ciutadella viu un 'primer toc' que fa emocionar el Caixer Senyor de les festes de Sant Joan

A les 18.00 hores els cavalls seran els protagonistes al Born

Iván Martín
1 min
PREPARATIUS  Les festes de Sant Joan s’apropen i també els nervis previs a la celebració. Són dies de màxima alegria, però també d’elevada responsabilitat ciutadana i institucional.

CiutadellaCiutadella ha esclatat amb el primer toc de flabiol de les festes de Sant Joan. A les 14.00 hores, el flabioler Juanlu Gelabert ha enfilat les escales del Palau de Cas Sintes per demanar permís al Caixer Senyor, Julio de Olives, i iniciar les festes. L'acte s'ha desenvolupat amb normalitat i només cal remarcar una desena de lipotímies a causa de la intensa calor. De Olives no ha pogut amagar les llàgrimes, que transmetien l'emoció d'un dels moments més esperats de les festes.

La comitiva de Sant Joan ha iniciat el replec de cavallers, que tindrà fins a les 18.00 hores per formar-se. A aquesta hora està previst que el Caixer Senyor i la Capellana (que representa la comitiva de l'Església) entrin a galop a la plaça del Born de Ciutadella. La tarda tindrà altres punts forts, com l'acte religiós a Sant Joan de Missa, les avellanes a l'avinguda de la Constitució, les corregudes a la plaça i el caragol de Santa Clara. Milers de persones gaudeixen de les primeres hores de les jornades més intenses del Sant Joan i, de moment, sense incidents de consideració.

D'altra banda, una persona ha estat detinguda aquesta matinada passada a Ciutadella per una baralla a l'interior d'un bar. Un dels implicats hauria mostrat una arma blanca, però no va causar cap ferit. La Policia Nacional es va personar al lloc dels fets i el va detenir. Aquest diumenge al matí també s'ha produït una baralla múltiple sense ferits de consideració.

stats