Espectacles
Cultura 12/12/2022

El Cicle de Circ de Palma creix i arribarà a diferents places de la ciutat

L'espectacle 'Peix', d'Hotel Iocandi, obrirà el festival aquest dijous al teatre Xesc Fortesa

2 min
Imatge de la presentació del Cicle de Circ de Palma 2022.

PalmaPalma tindrà segona edició del Cicle de Circ, que enguany creix en nombre de funcions i arribarà a diferents places de Ciutat. A banda dels espais a l'aire lliure, el teatre municipal Xesc Fortesa acollirà algunes de les actuacions programades. De fet, aquest escenari serà el que acollirà l'espectacle que obrirà el festival aquest dijous: Peix, de la companyia Hotel Iocandi, una proposta de malabarismes dins un ambient marcadament oníric.

En definitiva, espectacles d'acrobàcia aèria, contorsionisme i malabars seran els protagonistes d'aquesta edició. Entre altres, destaquen les funcions a peu de carrer Nüshu, de la companyia Capicua, que serà dissabte dia 17 de desembre al parc Krekovic; i Qué buen dia, de la companyia Maite Guevara, que es podrà veure el mateix dia a la plaça de l'Església (es Pil·larí) i a les 18 h a la plaça Pius IX de Can Pastilla.

Finalment, el Cicle de Circ 2022 acabarà diumenge amb l'espectacle Sin Ojana, de la companyia Sr. Chicharrón, al Xesc Forteza. Cal dir que el festival l'organitza l'Ajuntament de Palma conjuntament amb l'Associació de Professionals del Circ de les Illes Balears per "oferir un ampli ventall de propostes i espectacles que donin una visió àmplia i global del món del circ en totes les seves facetes", ha dit el regidor de Cultura, Antoni Noguera.

El sector espera que l'any que ve Can Ribes sigui una realitat com a espai de circ. Està previst que les obres de reforma estructural i rehabilitació (que s'adjudicaren per prop d'un milió d'euros) s'acabin enguany i el 2023 es pugui obrir l'edificació. L'antiga fàbrica va ser catalogada com a Bé Catalogat (BC), una protecció que és compatible amb l'ús. Can Ribes disposarà d'una sala d'entrenament i posada en escena, diverses sales de creació, una sala polivalent i una zona d'espais per a les oficines.

stats