Cultura 16/06/2023

Christina Quarles protagonitza l'exposició de pintures i obres a Hauser & Wirth Menorca

Els llenços i dibuixos mostren cossos fragmentats i polimòrfics que es mesclen en estampats rics en textura

Iván Martín
1 min
L'artista explicant la seva obra.

MAÓL'artista establerta a Los Ángeles Christina Quarles presentarà aquest estiu noves pintures i obres sobre paper a la galeria d'art Hauser & Wirth Menorca. Come In From An Endless Place, la seva primera exposició a Espanya, coincideix amb una gran mostra a la Hamburger Bahnhof a Berlín i dona continuïtat a la seva participació en la cèlebre exposició de l'any passat a la Biennal de Venècia The Milk of Dreams.

Els llenços i dibuixos de Quarles, elogiats per la crítica, mostren cossos fragmentats i polimòrfics que es mesclen en estampats rics en textura, una manera de tractar la figuració característica en la retòrica visual de l'artista i en la seva fascinació per temes com l'experiència del cos. Braços i cames entrellaçats emergeixen de les seves pintures, mentre que els plans en perspectiva enfonsen els cossos, situant-los i dislocant-los alhora en l'espai.

Quarles plasma la seva visió de la identitat en els grans quadres exposats a Come In From And Endless Place, en els quals es mesclen i es desplomen múltiples patrons, figures i plans. Amb l'envergadura del braç de Quarles com a únic límit, les característiques arquitectòniques dels seus quadres s'aproximen a la tridimensionalitat. Lift Yew Up, I Wanna Lift Yew Up, I Wanna presenta un conjunt d'extremitats, braços entrellaçats i cames protuberants que sobresurten en un pla aeri, que semblen tant desafiar com cedir a la força de la gravetat.

stats