Cultura 16/01/2016

Un centre de creació artística

L’antiga Casa Planas, situada al carrer Ferran, continua viva gràcies a la iniciativa de Marina Planas, que va voler reobrir l’espai per convertir-lo en un centre cultural de creació artística

Yolanda Tarramera
1 min
L’emissora de ràdio Sputnik i l’artista Alberto Ramajo, al centre creatiu.

PalmaL’antiga Casa Planas, situada al carrer Ferran, continua viva gràcies a la inicitiva de Marina Planas, que va voler reobrir l’espai per convertir-lo en un centre cultural de creació artística. Per posar-ho en marxa va contactar amb Xisco Fernández i Mario Verdaguer, que des de fa tres mesos s’encarreguen de gestionar i recuperar un espai que estava tancat des de feia anys.

“Ens vam trobar un edifici en molt mal estat, brut i immens. Tot ho fem nosaltres i amb l’ajut dels socis i artistes que ja s’hi han involucrat ho anam aconseguint, malgrat que queda molt per fer”, assegura Fernández.

Des que van obrir, ara fa tres mesos, el centre ja té més de 400 socis i es preveu que siguin molts més un cop es guanyin espais i s’ampliï l’oferta d’activitats. Artistes plàstics com Alberto Ramajo i entitats com Enginyers sense Fronteres i l’emissora de ràdio Sputnik, que emet a tot Mallorca, són alguns dels que ja formen part d’un centre que vol convertir-se en un lloc de referència a la nostra ciutat. Espais de coworking, presentació de llibres, treballs discogràfics, tallers creatius de webs, drons o un laboratori de fotografia analògica són només algunes de les activitats que es volen desenvolupar en el futur del Centre Cultural Casa Planas.

stats