Música
Cultura 23/02/2023

Canvi al Festival de Pedralbes: Clipper's guanya el concurs per organitzar-lo durant tres anys

La promotora que va crear el festival el 2013, Concert Studio, queda en quarta posició tot i obtenir la millor puntuació en l'oferta tècnica

2 min
L'escenari del Festival Jardins de Pedralbes

BarcelonaLa promotora de concerts Clipper's Live ha guanyat el concurs públic per organitzar un festival als Jardins de Pedralbes els anys 2023, 2024 i 2025. Al concurs, convocat per la Generalitat com a titular de l'espai, també s'hi van presentar Doctor Music, Proactiv i Concert Studio, la promotora que va crear el Festival Jardins de Pedralbes l'any 2013 i que l'ha organitzat durant una dècada. El concurs incloïa dos apartats: un de tècnic que avaluava criteris de programació (atorgava fins a 25 punts) i de qualitat i originalitat artístiques (25 punts), i un segon apartat econòmic que donava fins a 50 punts; l'oferta econòmica mínima havia de ser de 458.055 euros per a un període de tres anys.

Clipper's, que també organitza el Festival de Cap Roig, amb CaixaBank com a patrocinador principal, ha obtingut 31,76 punts per l'oferta tècnica i 50 punts per l'econòmica (ha presentat una oferta d'un milió d'euros per a tres anys). La puntuació total de Clipper's ha sigut de 81,76 punts.

Doctor Music (nom comercial de Big Tours, SL), que enguany organitza a Barcelona concerts de Robbie Williams, Bruce Springsteen i Måneskin, ha obtingut 30,56 punts en l'apartat tècnic i 50 en l'econòmic (també ha ofert un milió d'euros), per a un total de 80,56 punts.

El tercer lloc ha sigut per a Proactive, responsable de gires de Stay Homas i d'espectacles com Disney on Ice, que ha obtingut 30,09 punts en l'oferta tècnica i 40 en l'econòmica (800.000 euros). La puntuació total ha sigut de 70,09.

Finalment, Concert Studio, la promotora de Martín Pérez que organitza el Mediolanum Festival del Mil·lenni, ha presentat la millor oferta tècnica (40,61 punts) però la pitjor econòmica (27,75 punts corresponents a 555.000 euros), tot plegat per a una puntuació total de 68,36 punts. És a dir, el pes que el concurs atorgava a l'oferta econòmica ha sigut determinant i ha perjudicat Concert Studio, que en l'apartat tècnic i artístic superava en 10 punts les altres tres promotores.

No és la primera vegada que Clipper's ocupa el lloc de Concert Studio en un festival. Concert Studio va organitzar el Festival de Cap Roig fins al 2012, quan La Caixa va decidir canviar de promotora i cedir-lo a Clipper's. Quan Concert Studio va muntar el Festival Jardins de Pedralbes, Clipper's va posar en marxa un festival a l'altra banda de la Diagonal, al Reial Club de Polo, tot i que no va tenir continuïtat.

Durant els anys que Concert Studio ha organitzat el Festival Jardins de Pedralbes, ha programat concerts d'artistes i grups com Lana del Rey, Patti Smith, Tom Jones, Paul Weller, Kris Kristofferson, Pet Shop Boys, Kevin Costner, The Beach Boys, Rufus Wainwright, George Benson, Gilberto Gil, Belle & Sebastian, The Cranberries, Madness i Carla Bruni, entre d'altres.

Puntuació de la licitació del Palau de Pedralbes per fer-hi un festival
Bases del concurs per organitzar el Festival de Pedralbes
stats