Música
Cultura 16/04/2024

Can Tàpera acull l'espectacle familiar Voicello Petit, de la soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol

L'estrena serà el proper dia 27 d'abril a les 11 h

ARA Balears
2 min
Integrants de Voicello Petit.

PalmaL'espectacle familiar Voicello Petit, de la soprano Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol, s'estrenarà dia 27 d'abril a les 11 h a Can Tàpera, la nova seu de la Fundació Sa Nostra a Palma, dins de la seva nova programació musical. L'espectacle es fonamenta en l'experiència personal d'una família d'artistes, la seva filla, un llibre i un peluix. Garí explica que la seva darrera producció es va desenvolupar pensant en la seva filla Lida, que ara té tres anys. "Li encanten els contes i les cançons; volíem que ella fos la protagonista del contingut, qui l'inspiràs", diu.

L'espectacle va acompanyat del llibre Na Lida i el seu peluix, que està escrit per Maria Estelrich, a partir de la idea de Garí i Fiol. "Serveix com una eina que ensenya valors del dia a dia", comenta Garí. Va dirigit a edats entre els dos i els set anys. L'edició en paper del conte de Lida porta un codi QR que permet fer activitats extraescolars i escoltar les cançons". Les il·lustracions del llibre són obra de l'àvia paterna de Lida, Tita, que és especialista a crear icones a l'estil rus. "És un treball difícil perquè es fa sobre fusta, per la qual cosa cada dibuix és especial i únic", explica Garí.

Pel que fa a la música, la soprano comenta que l'han composta ells: "És una música senzilla, repetitiva, que es pot aprendre a cantar sense dificultat i inclou una cançó tradicional de Mallorca. El duo de veu i violoncel es completa amb la bateria de Miquel Marqués, músic que habitualment acompanya Voicello en directe. A més, el projecte té un matís solidari i, per això, el llibre va acompanyat amb un os de peluix que han dissenyat i confeccionat a mà els usuaris de les entitats Deixalles i S'Estel de Llevant. "Per això, cada peluix també és diferent de la resta", resumeix la cantant.

stats