Cultura 05/11/2018

Can Balaguer mostra 4.000 anys d'història de Mallorca

L'exposició sobre el jaciment de la Galera s'inaugurarà el pròxim 18 de desembre

Maria Llull
1 min
Imatge aèria del jaciment de la Galera.

PalmaEl jaciment de la Galera serà el protagonista d'una mostra a Can Balaguer des del 18 de desembre de 2018 al 15 de juny de 2019. L'exposició, organitzada per l'Ajuntament de Palma i l'Associació Amics de Na Galera, presentarà peces dels darrers sis anys de feina a l'illot de la Galera.

"La Galera és un dels jaciments del món púnic més importants de la Mediterrània i reuneix en 2.000 metres quadrats gairebé 4.000 anys d'història", ha explicat aquest dilluns durant la presentació de la mostra Ramon Martí, director del jaciment de la Galera juntament amb Jorge Argüello. "Hi ha materials del calcolític, de l'època pretalaiòtica, del talaiòtic, de l'època navetiforme i del món púnic, a més de la conquesta romana de Mallorca i dels mons àrab i cristià", ha comentat. Els visitants podran viatjar des de la prehistòria al segle XX, quan la Galera es va convertir en una zona militar.

Ramon Martí, la comissària Marina Marquès, Llorenç Carrió, Jorge Argüello i Francisca Niell.

L'exposició exhibirà ceràmiques, materials arqueològics, testimonis gràfics de sepultures i també oferirà la reconstrucció facial de dos esquelets. A més, cada mes s'organitzaran activitats, a més de tallers infantils.

stats