Cultura 22/02/2022

El Barnasants torna a les Illes amb concerts de Maria Jaume, Anna Ferrer i Xarim Aresté

El certamen ha anunciat fins a 20 estrenes, amb tres produccions pròpies i gairebé 40 concerts en la seva quarta edició a les Balears

ARA Balears
2 min
Membres del Barnasants amb representats municipals dels pobles on passarà el certamen.

La quarta edició de Barnasants torna a les Balears a partir del 18 de març a l'Auditori de Porreres amb múltiples propostes musicals, entre les quals hi haurà un total de 20 estrenes, tres produccions pròpies i una quarantena de concerts. Els noms que conformen aquesta nova edició del certamen són múltiples i de gran nivell, com, per exemple, Maria Jaume, Pau Riba, Xarim Aresté, Anna Ferrer, Maria del Mar Bonet, Miquel Serra i Oliva Trencada.

El Barnasants ha presentat tres produccions pròpies, que són Brams, banda de rock i ska del Principat de Catalunya que tocarà dia 9 d'abril al Teatre de Manacor. També Sílvia Comes, que presentarà un homenatge musicat a la poetessa, pintora i traductora catalana Felícia Fuster, dia 24 d'abril al Conservatori de Manacor. L'última de les produccions pròpies serà a càrrec de Marcel Pich, que presentarà el disc en format vinil que es publicarà aquesta primavera, del concert que el manacorí va dur a terme a l'Alguer el juliol passat, amb l'espectacle d'homenatge al cantautor Guillem d'Efak. El recital serà dia 19 de juny al Claustre de Manacor.

Així i tot, l'encarregada d'encetar l'edició d'enguany serà la cantautora catalana Marina Rossell, que presentarà el seu darrer àlbum i espectacle homònim, 300 crits, dia 18 de març a l'Auditori de Porreres. Ja parlant dels múltiples concerts que ofereix aquest nou cicle del Barnasants, es podrà veure Roger Mas dia 21 d'abril a l'Auditori Xesc Forteza. També el primer concert de la nova gira de Maria Jaume, a l'Auditori de Porreres el 21 de maig. A Miquel Serra també se'l podrà veure al Bar Nou de Maó el 17 d'abril i el 22 del mateix mes al Novo Cafè Lisboa.

Xarim Aresté arribarà dia 22 de maig al Bar Nou de Maó i el 17 de juny a Can Lliro, a Manacor, on presentarà el seu darrer treball, Ses Entranyes. També destaquen el retorn d'Oliva Trencada, la menorquina Anna Ferrer (dia 30 d'abril a Esporles), el també menorquí Leonmanso al mateix poble dia 10 de juny, Maria del Mar Bonet al Teatre del Born de Menorca el pròxim 4 de març i Cris Juanico dia 3 de juny a sa Pobla.

Els concerts són nombrosos en aquesta nova aposta del festival Barnasants. Una edició que també ha destacat per ser paritària, un 95% de la música en català i, també, perquè és una programació descentralitzada, que arriba a molts d'indrets de totes les Illes. Es pot consultar el cartell complet a la plana web.

stats