Cultura 17/02/2022

Els discos que faran esclatar una autèntica primavera musical a Mallorca

Des de Miquel Serra a Maria Jaume, passant per Go Cactus, repassam els àlbums que s'han d'estrenar

3 min
Roger Pistola

PalmaAntònia Font estrenarà senzill aquest divendres, Una daixona de pols, i ben aviat s'anunciarà quan sortirà l'esperat disc de la banda. Era desembre quan varen començar a fer salivar els seus seguidors amb la presentació del primer avançament, Un minut estroboscòpica; ara, van alimentant les ganes de tots del disc amb càpsules audiosvisuals de quan el van gravar. Però el d'Antònia Font no és l'únic disc que s'espera per a enguany. De fet, ben aviant comencen a arribar algunes novetats. Aquesta és la selecció de l'ARA Balears.

Miquel Serra

'Una casa és pànic'

Des del 2017 amb L'Octau Clima, Miquel Serra ha publicat un disc per any (bé, si no tenim en compte el 2020, en què no hi va haver disc però sí llibre, Pendents que arribin els conqueridors). El darrer disc és Cançons de Joan Serra (2021), format exclusivament per cançons fetes pel seu germà Joan, que en va deixar moltes de fetes abans de morir. D’entre centenars, Serra va agafar les que considerà les millors. Aquest divendres, 18 de febrer, descobrirem els nous temes de Serra, que ha agrupat sota el títol Una casa és pànic. Fins llavors, en podem escoltar l'avançament: Els ballarins.  

Roger Pistola

'Jutipiris'

Preneu-ne nota: 3 de març del 2022. Aquest dia veurà la llum el nou disc de Roger Pistola: un compendi de 33 cançons de 2 hores i 5 minuts de durada. Són 33 temes perquè aquest any ell en fa 33, d'anys. El músic ha fet pública la fotografia que serà portada del disc, i també ha compartit amb els seus seguidors el primer senzill: Bivac, una cançó que canta a les amistat de tota la vida. L'any 2020 va celebrar el primer quart de segle del seu primer concert. Per això, va treure el seu quart disc en solitari, Quart creixent.

Go Cactus

'We have wasted the chance but we are fine'

Go Cactus són Joan Gual (bateria i cors), Joan Amengual (baix i cors), i Pau Gual (guitarra i veu). Ja fa uns anys que s'han guanyat la confiança del públic, concert a concert, tema a tema. La seva proposta de rock alternatiu s'ha anat consolidant amb la publicació EP. Fa unes setmanes que el grup va anunciar que el proper 1 d'abril presentarà les cançons del seu primer disc de llarga duració. És un debut, però a ells ja se'ls coneix. Han fet concerts pels Estats Units, i aquest estiu passaran per la Mobofest. Hi presentaran We have wasted the chance but we are fine. Mentre abril no arriba, podem intuir com sonarà el disc posant l'avançament que n'han fet: On Time.

Salvatge Cor

'Cruïlla'

Fa gairebé dues setmanes que Salvatge Cor va publicar la cançó Com estimar un mirall, el primer single del seu nou disc, que es publicarà la primera setmana de maig. Cruïlla és el títol de l'àlbum que està per arribar. L'escolta de Com estimar un mirall empeny a pensar que Salvatge Cor ha abandonat l'indie pop per acostar-se a textures més urbanes. Per saber-ho, haurem d'esperar una mica, almenys fins al proper single, que veurà la llum dia 4 de març. Després de Bruixes (2019) –que va guanyar el premi Enderrock de la crítica a millor disc de l'any–, el grup només havia publicat una cançó: Cap a la llum.

Maria Jaume

L'arribada de Maria Jaume al panorama musical va ser una autèntic huracà. El públic i la crítica van caure rendits a les cançons de Fins a maig no revisc, un disc iniciàtic que va comptar amb Pau Vallvé com a productor. El disc va sortir l'any 2020. El 2021 va rebre, en el marc dels premis Enderrock, el premi de la crítica a millor disc revelació. El juny del 2021 va publicar Un bon berenar. El tema, d'alguna manera, anunciava un canvi de cicle. Aquesta primavera en tindrem més notícies, però encara no han revelat si s'estrenarà un nou single abans de la publicació del disc, del qual tampoc s'ha anunciat la data.

Da Souza

L'univers musical de Da Souza fa gairebé una dècada que té captivats els seus oients, des que l'any 2013 van publicar el seu primer disc, Flors i Violència. L'àlbum Futbol d'avantugarda (2018) els va valer el premi Ciutat de Palma de música, i el seu darrer disc, Salsa agredolça (2020), ha estat el seu gran èxit. Serà cap a final d'any que tornin a il·luminar el públic amb un àlbum. De moment, tothom pot continuar visitant el seu univers amb qualsevols dels discos, o amb el darrer EP: Boleros.

stats