Música
Cultura 16/02/2022

Marina Rossell serà l'ambaixadora de Catalunya en una nova gira de cantautors

El projecte Retrobar impulsarà concerts per teatres d'Occitània, Catalunya i les Illes Balears amb artistes de tots els territoris

ARA
2 min
Marina Rossell a l'octubre a Barcelona

BarcelonaEl Barnasants, el Teatre des Born de Ciutadella, el Casal de Perpinyà i les associacions occitanistes de Tolosa de Llenguadoc Convergència Occitana i Institut d’Estudis Occitans 31 han anunciat aquest dimecres la creació del projecte Retrobar, una xarxa de cultura d'autor d'escala euroregional. Segons informa l'ACN, la iniciativa vol ser una gira musical que basteixi una xarxa d'exhibició de la cançó d'autor, de caràcter "professional, estable i descentralitzada". La intenció del projecte és "normalitzar l'intercanvi cultural entre Occitània, Catalunya i les Illes Balears". La cantautora Marina Rossell serà la representant catalana del primer Retrobar i presentarà el seu nou treball 300 crits en diferents actuacions.

El projecte vol aconseguir "que els cantautors dels dos costats de la frontera puguin presentar llurs treballs arreu de la geografia euroregional sense les dificultats avui existents", han concretat en un comunicat. Amb Retrobar es vol contribuir a mostrar la proximitat cultural que hi ha entre els diferents territoris malgrat les fronteres administratives, explicar els valors, les tradicions i la història compartida entre les regions, i promocionar els productes locals.

En aquesta primera edició, s'han seleccionat quatre artistes del món de la cançó en llengües catalana i occitana. Els quatre autors viatjaran arreu de la geografia per presentar els seus últims treballs inèdits. En concret, els artistes seleccionats són Marina Rossell de Catalunya, Anna Ferrer de Menorca, Eric Fraj d'Occitània i Pere Figueres de la Catalunya del Nord. Rossell presentarà el seu espectacle homònim 300 crits el 13 de maig al Teatre de Toluges (Catalunya del Nord), el 4 de juny al Teatre des Born de Ciutadella i durant la tardor vinent a Tolosa de Llenguadoc. A aquests quatre concerts s’hi sumen els quatre concerts més que Rossell també oferirà dins el marc del Barnasants a l’Alguer (19 de febrer), Porreres/Mallorca (18 de març), Eivissa (10 d’abril) i València (30 d’abril).

En el cas de Menorca, l’artista seleccionada és la jove veu maonesa Anna Ferrer, que acaba d’estrenar el seu últim espectacle Parenòstic. En el cas d’Occitània, l’artista és el cantautor occità de referència d’aquesta ciutat, Eric Fraj, que aviat publicarà un nou treball. Fraj ha triat Barcelona i el Barnasants per estrenar per primer cop les 32 cançons en occità, català, castellà i francès del nou àlbum. Finalment, l’artista nord-català és el cantautor Pere Figueres. Figures presentarà les cançons que formaran part del seu nou treball discogràfic que publicarà aquesta tardor.

stats