Es Baluard
Cultura 17/04/2023

Álex Ceball, secretari executiu de l'AAVIB, dimiteix de tots els càrrecs "per temes de salut"

Aquest dilluns Es Baluard ha anunciat que ha romput relacions amb l'entitat

ARA Balears
2 min
Álex Ceball

PalmaEl secretari executiu de l'AAVIB (Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears), Álex Ceball, també portaveu i representant davant la Unió d'Artistes Contemporanis d'Espanya, ha presentat aquest dilluns la dimissió de tots els càrrecs "per temes de salut", ja que "no es troba en condicions".

"Hi ha hagut un linxament públic contra mi per haver fet consultes institucionals sobre adquisicions públiques i processos de compres d'art amb doblers públics", ha explicat Ceball i ha recollit Europa Press.

L'AAVIB també ha enviat un comunicat en el qual ha censurat que s'utilitzin públicament "temes interns aclarits per fer mal a una persona que ja no exerceix la direcció de l'entitat". Concretament, s'han referit a un manifest, signat per un centenar d'artistes i representants del sector, titulat AAVIB, on ets?, en el qual criticaven la "deriva" de l'Associació i asseguraven que "ja no representava el sector".

En el document, titllaven d'"aberrants" les declaracions contra l'escultura de Dávila, la donació de la qual per part d'una galeria l'Associació va qüestionar i la va considerar un frau".

En el comunicat, l'AAVIB s'ha dirigit a la Regidoria de Cultura i Benestar Social de Cort per haver enviat, divendres, "dues hores després de la seva nota de premsa, l'enllaç per consultar els processos pels quals se'ls demana informació des de fa un any i una setmana, a part de les darreres sol·licituds". Així, han lamentat haver arribat a la premsa "per obtenir un poc de transparència per part d'una institució pública i els seus representants".

Cal recordar que Es Baluard-Museu d'Art Contemporani ha informat aquest dilluns que ha romput relacions amb l'Associació després d'un seguit de difamacions i falses informacions difoses per aquesta entitat en les darreres setmanes. "Volem distanciar-nos de l’esmentada associació fins que recuperi el rigor i l'exemplaritat que ha tingut en temps passat", han apuntat des del museu.

En aquest sentit, han indicat que no toleren les acusacions que s'han fet des de l'AAVIB contra l'obra de José Dávila i han expressat el seu suport tant a l'artista com a la galeria Kewenig i a l'Ajuntament de Palma. Les difamacions també atacaven Es Baluard, la direcció, la Comissió d’Adquisicions i, en extensió, totes les persones que hi treballen i hi estan vinculades.

El museu d'art contemporani ha decidit rompre relacions fins que des de l'AAVIB es rectifiquin totes les informacions que han emès contra els anteriorment citats. Així mateix, aquest dimarts, 18 d'abril, Es Baluard acollirà la primera trobada d'artistes que discrepen de la direcció de l'AAVIB. Cal recordar que la setmana passada, a través d’una nota enviada als mitjans de comunicació, l’AAVIB qüestionava la feina que es du a terme des del museu i "va atacar de manera totalment gratuïta i injustificada la institució i totes les persones que hi treballen".

stats