Cultura 13/11/2018

Els requisits per ser el nou director d'Es Baluard no inclouen cap titulació específica en art

El responsable haurà de tenir el B2 de català i d'anglès, títol universitari i experiència en gestió de museus o espais culturals

Magda Albis
2 min
Exterior del Museu es Baluard

PalmaEs Baluard ha publicat al seu web les bases que regeixen el concurs pel qual s'elegirà el nou director o directora del centre. La missió, segons indiquen, són les de "gestionar, programar i administrar el museu, a més d'impulsar activitats culturals i educatives i representar el museu". Els requisits que s'hi detallen són: tenir nacionalitat espanyola o europea, "tenir titulació universitària o equivalent", sense especificar les de les branques d'art o d'humanitats, tenir un B2 de català i un B2 d'anglès, "acreditar una trajectòria professional i experiència significativa en la direcció i gestió de museus, centres d'arts i/o espais culturals" i, a més, "tenir coneixements sòlids en arts visuals, cultura i pensament contemporanis".

Altres requisits exigits són acreditar la capacitat per crear xarxes de col·laboració amb altres espais, col·lectius i institucions, acreditar la capacitat per incentivar patrocinis externs i la captació de recursos, acreditar experiència en la gestió de les relacions amb els mitjans de comunicació "locals, nacionals i internacionals"; acreditar experiència en la coordinació d'activitats amb agents del sector cultural, "incrementar el nombre de visitants i l'execució de programes destinats a potenciar el turisme cultural"; i, per acabar, acreditar relacions "amb personalitats de reconegut prestigi dins el sector de l'art".

Els mèrits que s'hi tindran en consideració són, segons la convocatòria, estar en possessió de títols universitaris relacionats amb "art, història, economia d'empreses, dret i humanitats" i tenir estudis de postgrau relacionats amb l'art i la cultura, així com el coneixement d'altres idiomes.

Les persones que vulguin presentar una candidatura han de desenvolupar un avantprojecte de gestió i museològic per a quatre anys amb una extensió màxima de 25 pàgines en un termini de 45 dies hàbils des d'avui.

Recordem que la directora actual, Nekane Aramburu, acabarà el seu contracte abans que finalitzi el proper mes de març. Aramburu fou triada per concurs per exercir la direcció del museu durant quatre anys, posteriorment el seu contracte fou prorrogat per dos anys mes. La retribució del director/a serà de 60.000€ bruts anuals.

El jurat que seleccionarà el nou director o directora està format pel director del Macba, Ferran Barenblit, l'exdirectora del Jeu de Paume, Marta Gili, la directora d'activitats del centre LABoral, Karin Ohlenschläger, els comissaris independents, Neus Cortès i Enrique Juncosa i la gestora cultural, Eva Mulet.

stats