Cultura
Cultura 20/03/2023

El primer Auditòrium Glosa Fest reivindica l'art de l'oralitat i s'agermana amb Cuba

La cita serà dia 2 d'abril, diumenge, a l'Auditòrium de Palma

2 min
Mateu 'Xurí, Felip Munar, Bel Busquets, Maria Pastor i Marc Ferragut.

PalmaEl pròxim 2 d'abril, diumenge, l'Auditòrium de Palma es convertirà en un festa: s'hi celebrarà la primera edició del Glosa Fest, una trobada internacional d’improvisadors de la poesia cantada per reivindicar l'art de l'oralitat. Hi participaran personalitats de renom internacional, com és el cas de la considerada millor improvisadora del món, Tomasita Quiala, i de Luís Pas, Papillo, com a representants dels Repentistas de Cuba.

Els membres de l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca, entitat promotora d'aquesta festa juntament amb l'Auditòrium, també hi prendran part. Alguns dels noms són Mateu Matas Xurí; Maribel Servera o Macià Ferrer, Noto, entre molts altres. El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca n'és col·laborador. L’Auditòrium Glosa Fest es vol convertir en una cita anual en el calendari mallorquí.

Per les seves caracterísitques, l'espectacle serà únic; i servirà als seguidors de la glosa per enriquir-los amb les aportacions dels mestres de la improvisació. "La poesia oral improvisada viu un gran moment arreu del món gràcies a la revaloració de la paraula. Però també a conseqüència de l’ús que se’n fa a les xarxes socials", apunten des del Consell.

L’Associació Cultural Glosadors de Mallorca, expliquen, també viu un moment de gran esplendor, no només a l’illa, sinó també a escala internacional. Els seus membres han participat en trobades d’improvisació a Cuba, Itàlia i França, a més d’altres encontres acompanyats dels representants de la poesia cantada de territoris diversos de l’Estat espanyol, com són els regueifeiros (Galícia), els bertsolaris (País Basc), els corrandistes (Principat), els cantadors d’albades (País Valencià), els troveros (Múrcia i Cartegena) i els versadores (Andalusia i les Canàries).

stats