Abusos sexuals

Arxiven el cas contra el cantant de Rammstein, investigat per abusos sexuals

La Fiscalia de Berlín considera que no hi ha proves dels delictes

2 min
El cantant de Rammstein en un concert al Palau Sant Jordi

BarcelonaLa Fiscalia de Berlín ha arxivat per falta de proves el cas contra el cantant del grup Rammstein, Till Lindeman, que era investigat per abusos sexuals. "L'avaluació de les proves disponibles i l'escolta dels testimonis no permeten establir que l'acusat hagi tingut relacions sexuals no consentides amb dones", explica en un comunicat publicat aquest dimarts i recollit per l'agència Efe.

El cas va esclatar fa alguns mesos arran del testimoni a les xarxes socials d'una seguidora del grup alemany, que explicava un sistema de reclutament de dones als concerts amb el propòsit d'abusar-ne sexualment després de drogar-les. Segons la Fiscalia berlinesa, s'han tingut en compte uns quants testimonis apareguts a la premsa i declaracions complementàries i "no han aportat proves" que Lindeman hagués abusat de les dones, les hagués drogat i hagués aprofitat la seva posició de poder per mantenir relacions sexuals amb menors d'edat. Sempre segons la Fiscalia, "les presumptes víctimes no han fet cap denúncia", la qual cosa ha impedit concretar les al·legacions o "valorar-ne la credibilitat".

La primera acusació contra el líder de Rammstein va ser al maig, quan una dona va explicar que en un concert a Vílnius (Lituània) li havien subministrat drogues, suposadament perquè mantingués relacions sexuals amb el vocalista. Després de la seva declaració, va haver-hi testimonis de més dones, recollits en uns quants mitjans alemanys i internacionals, que van denunciar l'existència d'una suposada trama al voltant del cantant per captar joves amb qui pogués tenir relacions sexuals després dels concerts. Algunes afirmaven que es van sentir intimidades o violentades per l'actitud de Lindemann, mentre que unes altres van explicar que el cantant en va abusar o que van presenciar com altres noies es comportaven com si estiguessin drogades.

stats