Art
Cultura 06/10/2011

La galeria Artur Ramon Art exposa 'L'edat d'or de la pintura catalana'

Destaca l'obra 'La cria', de Ricard Canals, que feia vuitanta anys que no es mostrava al públic

Acn
2 min
'La cria', de Ricard Canals, de 1896

BarcelonaLa galeria barcelonina Artur Ramon Art recull per primera vegada en una sola exposició 20 de les obres més singulars dels 17 artistes més rellevants dels tombants del segle XIX al XX. L'exposició L'edat d'or de la pintura catalana (1885-1930) recull obres tan importants com La cria de Ricard Canals, Jenet de Josep Cusachs, Cap de dona d'Isidre Nonell o Tres barques a la platja de Modest Urgell.

A més d'aquests artistes, la mostra també inclou peces de Dionís Baixeras, Jaume Morera, Ramon Casas, Francesc Miralles, Laureà Barrau, Joan Bauzà, Marià Pidelaserra, Ramon Pichot, Ricard Urgell, Francesc Gimeno, Eliseu Meifrèn, Joaquim Mir i Segundo Matilla.

Segons el galerista Artur Ramon, l'exposició "condensa un temps i un país" i les obres i els artistes escollits "justifiquen el moment d'or de la nostra pintura". Ramon ha recordat que aquesta és la primera exposició que recull tota aquesta obra, la majoria de la qual prové de col·leccions privades i feia molts anys que no es mostrava al públic, com és el cas de La cria de Ricard Canals, que feia 80 anys que no es veia.

L'exposició vol ser una reivindicació de l'edat daurada de la pintura catalana, l'època en què coincideixen grans mestres catalans i que està marcada pel naixement del Modernisme i el Noucentisme. Ramon ha explicat que l'exposició va acompanyada d'un programa d'activitats perquè "més enllà de l'aspecte comercial, tot el component cultural de difusió forma part de l'ADN de la galeria i del compromís amb la cultura".

Segons el galerista, la mostra té "múltiples" lectures, el més bonic és que pot interessar a algú que no coneix res de l'art, a un turista que amb un flaix entendrà la pintura d'aquesta època, a l'estudiant d'història de l'art que vol veure les peces originals, als col·leccionistes o institucions, ja que hi ha peces absolutament 'museables' o pròpies d'una altíssima col·lecció", ha dit Ramon, que ha afegit que l'obra de La cria hauria d'anar al MNAC.

stats